in

Artsen amputeren haar benen, handen en neus. Wanneer ze haar vertellen waarom, wordt ze woedend.

Leonor Harris was een kunstlerares op een school in Puerto Williams, Chili. Haar leven was vrij normaal tot ze zich op een dag behoorlijk ziek voelde.

Ze gaf de hele nacht over, had het koud en was zo vermoeid dat ze de volgende dag met het vliegtuig naar de dichtstbijzijnde stad moest worden overgebracht.

Direct na aankomst, raakte Leonor in een diepe coma waar ze pas na 3 lange maanden uit zou komen.

In die periode stonden artsen met hun handen in het haar. Ze konden niet verklaren wat de symptomen veroorzaakte.

In eerste instantie dachten ze aan een hersenvliesontsteking, maar uit diverse onderzoeken bleek achteraf dat er een vitaal orgaan in Leonor’s lichaam ontbrak: de milt. Plotseling viel alles op zijn plaats!

Leonor had een infectie opgelopen door een veelvoorkomende bacterie, pneumococcus. Maar in haar geval, was haar immuunsysteem verzwakt waardoor de bacterie vrijwel ongehinderd haar lichaam kon aanvallen. De infectie verspreidde zich snel en leidde tot necrose in haar ledematen.

Leonor’s lichaam rotte weg. Om haar leven te redden, moesten artsen een drastische beslissing nemen: haar vingers, benen en neus moesten geamputeerd worden.

Lees ook  Coronababbeltruc: dieven doen zich voor als boodschappenhulp en stelen pinpas

Toen Leonor na lange tijd uit de coma ontwaakte, voelde ze wel dat ze nog leefde, maar voelde ze zich anders.

“Ik vermoedde dat ze iets geamputeerd hadden, ik voelde het. Maar ik wist niet dat het mijn benen waren. Ik had geen idee, ik voelde niets.

Ik kwam er pas achter toen een arts me op een ochtend kwam onderzoeken en de lakens naar achteren trok om te zien hoe de littekens en stompen heelden.

Op dat moment wist ik dat ik geen benen had. En dat was het ergste van alles” vertelde ze.

Na de verschrikkelijke schok moest Leonor leren leven met haar nieuwe lichaam. Maar ze wilde eerst antwoorden: waarom had ze geen milt?

Toen ze naar antwoorden zocht in haar medisch dossier, kwam Leonor te weten dat haar milt jaren geleden verwijderd was tijdens een operatie die bedoeld was om een goedaardige tumor te verwijderen uit haar alvleesklier. In al die jaren, had niemand dit ooit aan haar verteld!

Lees ook  Dit is de vriendin van Martin Garrix, en ze is oogverblindend mooi:

Leonor doet nu haar uiterste best om met haar beperkingen te leren leven, maar het is geen eenvoudige opgave.

Leonor klaagt momenteel ook het ziekenhuis aan waar haar milt, zonder haar medeweten, is verwijderd zodat ze de medische kosten kan dragen. Ze heeft ook haar eigen GoFundMe pagina, waar mensen een donatie kunnen geven.

Leonor hoopt op een dag weer als lerares aan de slag te kunnen, en blijft ondanks alles positief. Ze krijgt fysiotherapie en vecht voor haar toekomst.

Je kunt meer te weten komen over het verhaal van Leonor in onderstaande video (in het Spaans):

Met zo’n ijzersterke wil, zijn wij er zeker van dat Leonor alles kan bereiken! Het leven kan soms uitdagend zijn, maar we hebben het allemaal in ons om niet aan de wanhoop toe te geven en door te gaan. Leonor is het levende bewijs voor dit type vastberadenheid.

Christopher, 25, brak uit wraak de nek van een puppy, omdat hij het WiFi wachtwoord niet kreeg

9 opvallende symptomen die aangeven dat de menopauze voor jou begonnen is