in ,

De artsen zeggen tegen de vader, dat hij zijn stervende dochter “niet verder moet kwellen”. 30 minuten later kunnen ze niet geloven wat hij gedaan heeft

Dit verhaal speelt zich af in de nacht van 31 december van het jaar 2013 in de Oekraïense stad Dnipro. Ruslan en Anastasia Odonec vieren in hun nieuwe huis een groot oudejaarsfeest met hun twee kinderen, vrienden en ouders. Ze hebben lang gespaard en eindelijk hebben ze genoeg plaats voor iedereen. Ze hebben zelfs een kelder met een zwembad. Maar wat een mooie start van het nieuwe jaar moest worden, draaide uit op een ware nachtmerrie.

Terwijl de volwassenen in de keuken het eten voorbereidden, speelden de vijfjarige Radomir en zijn driejarige zusje Alesya met hun neefjes. Dan merken de ouders dat hun kinderen wel erg stil zijn. Normaal schatert de lach van Alesya door het hele huis, maar nu kon men wel een speld horen vallen.

De vader zoekt in het hele huis naar de kinderen. Als hij ze eindelijk vindt, bekomt hij de schrik van zijn leven. Alesya ligt roerloos op de bodem van het zwembad. Hij trekt het kleine lichaam van zijn dochter onmiddellijk op het droge, maar ze ademt niet meer. Als ook Anastasia in de kelder komt, begint ze te krijsen van paniek. Hun ouders bellen de hulpdiensten terwijl de vader het kleine meisje wanhopig probeert te reanimeren. Hij doet wat hij in de films gezien had. Steeds weer drukt hij op haar borst en blaast lucht in haar mond in de hoop haar zo weer tot leven te wekken.

Lees ook  De 23-jarige zit met haar driejarige in een overvolle trein. Als de man dit briefje in haar schoot laat vallen, kan ze niet geloven wat ze leest.

Na tien minuten komt de ambulance ter plaatse. Hij schijft de vader opzij en buigt zich over het meisje. Maar na een minuut kunnen de artsen alleen nog maar de dood van het meisje vaststellen. De hulpverleners spreken de woorden uit die geen enkele ouder wil horen: “Het spijt ons maar we kunnen niets meer voor haar doen.” De ouders smeken hen om verder te proberen, maar ze hadden de politie al gebeld om de omstandigheden van het overlijden te laten vaststellen.

Ruslan wil zijn kleine engel echter niet zomaar opgeven. Hij knielt opnieuw bij haar neer en begint opnieuw hartmassage toe te passen. De arts zegt hem zelfs om “het dode lichaam niet verder te kwellen.” Steeds weer pompt hij lucht in haar mond en drukt op haar kleine borstkas. Plotseling proest ze een beetje lucht uit. 40 minuten nadat ze haar uit het water hebben gehaald begint haar hart weer te kloppen.

De hulpverleners kunnen hun ogen niet geloven: het meisje dat ze 30 minuten eerder dood verklaard hadden, ademt opnieuw! Daarop werd Alesya naar het ziekenhuis overgebracht want ze was in een diepe coma gevallen. In het ziekenhuis vechten specialisten dagenlang voor haar leven terwijl Ruslan en Anastasia alleen nog konden hopen. Na eindeloze bange nachten begon de toestand van Alesya eindelijk te stabiliseren. Het meisje werd daarna naar een gespecialiseerde kliniek in Moskou overgebracht waar ze de best mogelijke behandeling zou krijgen.

Lees ook  Moeder Maria (41) en dochter Tatiana (16) vermist in bos

Twee weken later werd Alesya eindelijk wakker. Maar de artsen temperen de vreugde meteen: ze zal nooit meer kunnen spreken of wandelen. Maar opnieuw vindt een wonder plaats, want het meisje verrast iedereen. Langzaam begint ze te praten. Ze heeft haar zicht terug en waagt algauw haar eerste pasjes. Na enkele maanden werd ze volledig genezen verklaard.

Haar verhaal raakte in het hele land bekend en ze werd zelfs door verschillende televisiezenders voor de camera gehaald. Het hele land prijst de vader die zijn dochter nooit heeft willen opgeven en een tweede kans in het leven heeft gegeven.

Ouderliefde kent geen grenzen en is tot grootste dingen in staat. Dankzij deze vader leeft Alesya vandaag nog. Ze is echt een klein wondertje en heeft een prachtige toekomst voor zich. We wensen hen het allerbeste toe!

Moeder legt haar pasgeborene op de bank naast haar hond en loopt weg. Pas hiermee op!

Na amper 7 weken stierf deze baby omwille van een detail dat niemand gezien had. Dit mag nooit meer gebeuren.