in

Astrid voedt drie kuikentjes thuis op: “Maar nadien gooi ik ze op de barbecue”

Tikkie, Takkie en Tokkie. Zo heten de drie kuikentjes van Astrid Willems. Schattige pluizige kipjes, die ze met plezier opvoedt en in een zelfgemaakte ren vrolijk wil laten buiten lopen. Om hen over zes weken onverbiddelijk op de barbecue terecht te laten komen.

Weet wat je eet. Onder dat motto wou Astrid Willems uit het Nederlandse Brabant bewuster leren omgaan met haar voedsel en de plaats waarvan het vandaan kwam. Daar weten we immers te weinig over, zo vinden biologische boeren. Daarom besloten zij een ‘Doe-Het-Zelf-Kippakket’ uit te delen. Niets doet je immers meer nadenken over je eten, dan wanneer je de dieren zelf doet opgroeien.

Inhoud: van luxueus voedsel tot een slachtmes

In de box zitten bevruchte eieren waar na drie weken Tikkie, Takkie en Tokkie uitkwamen dankzij een broedmachine. “Dat ze zo klein en schattig zijn maakt het erg leuk”, lacht Astrid in een interview met Editie NL, terwijl ze de kleintjes op haar schoot neemt. Maar ze doet haar uiterste best om niet te veel aan de dieren te hechten. “Ik beschouw hen niet als huisdier of baby, voor mij zijn het echt dieren.”

Lees ook  3 weken lang is de vrouw in vissenhuid gewikkeld. Als ze eindelijk bevrijd wordt, zijn de artsen nieuwsgierig

De warmteplaat uit de box houdt hen lekker warm en in het bijgeleverde hok maakt het strooisel en het biologisch voer hun bestaan tot een luxeleventje. Wanneer ze groter worden, mogen ze rondwaggelen in een zelfgemaakte ren. Om nadien de laatste drie benodigdheden te gebruiken: een hamer, een mes en een knuppel. Zodat Tikkie, Takkie en Tokkie een kakelverse maaltijd kunnen worden.

Lees ook  Een vrouw leegt haar portemonnee in de beker van een bedelaar. Thuis gekomen krijgt ze het opeens kokend heet.

Op de barbecue

Want dat is het doel: je eigen kippenvlees produceren in zeven weken tijd. Dat doet Astrid samen met 200 andere Nederlandse deelnemers aan het project. Ze houden elkaar met een app op de hoogte en geven elkaar tips. Ook recepten delen ze met elkaar. “Bij mij eindigen ze als een mooi stukje vlees op de barbecue”, klinkt het bij Astrid.

Of ze de kippen zelf gaat slachten dat weet ze nog niet. “Maar ik wil er wel zeker bij zijn. Dat hoort bij het proces, vind ik. Maar een professional kan dat misschien beter. Dan hoeven ze niet onnodig te lijden”, klinkt ze. “En dan gooi ik ze op de barbecue, of misschien maak ik er een ander lekker gerecht van.”

Dode baby gevonden in huis: Moeder opgepakt!

Doodsoorzaak Avicii bekend