in

Autistisch jongetje (5) gestraft wegens ‘seksuele intimidatie’ omdat hij klasgenootje knuffelde.

De familie van een vijfjarige jongen met autisme is razend op de East Ridge Elementary School in de Amerikaanse staat Tennessee. Ze zeggen dat hun zoontje gestraft werd omdat hij een klasgenootje had geknuffeld.

De directeur van de school onthulde dat ze Nathan al meerdere keren hadden aangesproken op zijn gedrag en hem gezegd hadden dat er ‘grenzen’ zijn. Ze stelden een verslag op voor de autoriteiten.

Lees ook  Verstopt toilet? Geen nood, met deze tip heb je hem zo ontstopt!

De moeder van de jongen, Summary Putnam, was razend. “Ik werd misselijk. De docent belde me en ze zei: ‘Je moet met Nathan praten over grenzen’.

” Putnam legt uit dat Nathan beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag omdat hij een klasgenootje geknuffeld had en daarna een zoen op de wang had gegeven.

Putnam vertelde: “Als je niet begrijpt wat autisme is, zou je misschien denken dat hij lastig doet, maar dat is niet het geval.” Ze legde uit dat kinderen met autisme soms moeite hebben om sociale signalen te interpreteren.

Lees ook  Italië meldt opnieuw minder doden en besmettingen

Sinds het incident werd Nathan overgeplaatst naar het bijzonder onderwijs, maar het voorval heeft nog steeds een grote impact op hem.

Vind jij dat de school hier correct reageerde? Laat van je horen in de reacties.

Branca (31) heeft het coronavirus: ‘Ik heb het absoluut onderschat’

Drie oudere vrouwen trekken bij elkaar in omdat ze niet alleen in isolatie willen zitten