in

Auto rijdt met volle vaart hond Saartje dood op verboden bospad: ‘Ik heb het beeld nog steeds op mijn netvlies’

In vliegende vaart reed een blauwe auto over het bospad in Landgoed Mariëndaal over het pootje van Sara. ,,In mijn naïviteit dacht ik: gelukkig ze leeft nog.

Maar het was zo’n complexe breuk dat de dierenarts haar heeft laten inslapen”, zegt Tilly Boogert (80) nog hevig ontdaan.

Een heerlijk wandeling door het bosrijke, Arnhemse Landgoed Mariëndaal eindigde voor Tilly Boogert in een drama. Of zoals het ze het zelf omschrijft: een hororfilm.

,,Ik heb nog steeds de beelden van die autowielen die Sara raken op mijn netvlies. Die auto reed veel te hard en ook nog eens op een wandelpad dat verboden is voor auto’s.”

De middag was mooi begonnen met een lange boswandeling met haar vriendin Fem. Normaal gesproken liet ze haar chihuahua’s Saartje en Lotje uit in de directe omgeving.

,,Via de Nextdoor-app kwam er een oproep om in deze corona-tijd samen met mensen uit de buurt te gaan wandelen.

Niet dat ik eenzaam ben, mijn dochter woont in de buurt, maar het is toch ook wel eens fijn om niet alleen op haar aangewezen te zijn.”

Lees ook  Brandweercommandant: Halsema noemde negergrap binnen het korps ‘hilarisch’

Het is te gevaarlijk om Sara en Lotje los te laten lopen. In Mariëndaal hebben ze de ruimte en kunnen ze hun gang gaan.

Met enkele vriendinnen van de corona-groep wandelt Boogert nu geregeld wat verder dan het ommetje om het huis. ,

,Als ik ze hier uitlaat dan blijven ze aangelijnd. Het is te gevaarlijk om Sara en Lotje los te laten lopen. In Mariëndaal hebben ze de ruimte en kunnen ze hun gang gaan.”

´´We riepen en gebaarden nog naar de chauffeur dat hij zachter moest rijden.´´

Tot vorige week. Juist op de plek waar de 80-jarige Arnhemse dacht de hondjes even veilig te kunnen laten rennen doemde ineens op de Diependalseweg die blauwe auto op.

,,Het was vlak bij de zorgboerderij toen die auto met een noodgang kwam aanrijden. Ik schat dat hij zeker 50 of 60 kilometer per uur reed. We riepen en gebaarden nog naar de chauffeur dat hij zachter moest rijden.”

Lees ook  Winkelmanager hoort vrouw schreeuwen voor haar leven in toiletten: Trekt deur open en beseft dringendheid

Om sluipverkeer op de Diependalseweg tegen te gaan is het bospad afgesloten met een slagboom. De auto keerde en kwam met volle vaart terug. ,,Het ging allemaal zo snel.

Ik riep Sara, maar die schrok denk ik van mijn harde stem en in split-second reed de auto over haar pootje. Ik zie alleen maar de wielen van de auto voor me.”

´´ik heb nog steeds het gevoel dat ik geampu­teerd ben.´´

Sara heeft het ongeluk niet overleefd. Tilly Boogert heeft aangifte gedaan en de boswachter ingeseind. ,,De blauwe auto is door meer mensen gesignaleerd.

Eén getuige heeft de auto op een andere locatie veel te hard zien rijden”, zegt boswachter Ben Oosting van het Geldersch Landschap.

,,De inzittenden zouden een man en een vrouw zijn. Misschien waren ze op de vlucht, wie zal het zeggen?”

Tilly Boogert is over de grootste schrik heen. ,,Gelukkig heb ik Lotje nog, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik geamputeerd ben.”

Vrouw vindt op Facebook de liefde van haar leven, stort 500.000 euro naar hem…en belandt uiteindelijk zelf voor de rechter

21-jarige Groninger plundert rekening van ondernemer: buit 1,1 miljoen euro