in

Autoruiten altijd beslagen? Dat voorkom je vanaf nu door déze truc met een sok!

Met deze geniale truc hoef je nooit meer te wachten totdat de condens verdwenen is
Het is voor de meesten vast herkenbaar: het is koud buiten, je stapt in de auto, start de motor en binnen no-time zijn al de autoruiten beslagen. Heel vervelend, want je wil het liefst direct weg kunnen rijden zónder eerst een paar minuten langs de weg te wachten totdat de condens is verdwenen. Gelukkig is er nu een gemakkelijke truc om dit voortaan te voorkomen.

Zo kun je direct instappen en wegrijden.

Vochtige lucht
Condens, ofwel beslagen autoruiten, ontstaan door ademdampen van inzittenden, natte kleding of buitenwater dat zich onder of in de automatten verzamelt. In combinatie met de extra vochtige lucht tijdens de koude wintermaanden ontstaat er al vrij snel condens binnenin de auto. Het is levensgevaarlijk om met beslagen autoruiten de weg op te gaan aangezien je geen hand voor ogen kan zien. Daarom kun je met al een vrij simpele oplossing vanaf nu veilig en snel de weg op.

Lees ook  Hij vroeg dit koppel een simpele vraag, maar wanneer de man over zijn fantasie begint? Hilarisch!

Simpele truc
Het enige dat je namelijk nodig hebt zijn twee oude sokken, kattenbakvulling en een grotere rol tape. Voor de kattenbakvulling kun je het beste de variant met silicone, ook wel silica genoemd kiezen. Vouw het uiteinde van een sok om de rol tape heen zodat de sok gemakkelijk opent. Strooi hier de kattenbakvulling in totdat de sok goed vol zit. Haal de sok van de tape af en knoop het uiteinde dicht. Trek de tweede sok over de eerste sok met vulling heen en knoop deze ook goed dicht. Leg vervolgens de sok op het dashboard van de auto of onder de autostoel en je zal zien dat je geen last meer hebt van condens in de auto!

Lees ook  Opgepakte stroper moet verplicht Bambi kijken in gevangenis

In de onderstaande video van Listexpert, Dave Hax kun je nog eens rustig de instructie bekijken:

Zó rijk is presentator Jeroen Pauw écht en dat is niet het bedrag dat hij zelf noemde

Bizar: naast onze vrienden op Facebook zijn er ook mensen die ons ‘stiekem’ volgen. Zó kom je hier achter!