in

Baby met tumor ter grootte van 2 sinaasappels herstelt op tijd om 1ste verjaardag thuis met gezin te vieren

Baby Roux Owen ontving een geweldig cadeau voor zijn eerste verjaardag: hij mocht eindelijk het ziekenhuis verlaten en naar huis gaan!

Vanaf zijn geboorte maken Antony en Amy zich zorgen over hun zoontje. Maar het enige waar ze op hoopten, was dat ze zijn eerste verjaardag thuis met hem konden vieren.

“In het ziekenhuis zitten kijken naar je babyjongen die voor zijn leven vecht, brengt zoveel pijn en angst met zich mee”, vertelde Amy eerder aan LeedsLive. “Het is iets wat niemand zou moeten ervaren.”

De ouders hadden er rekening mee gehouden dat Roux zijn verjaardag in het ziekenhuis zou vieren, dus ze waren aangenaam verrast toen de kleine van dokters naar huis mocht. Ze hadden om kaarten gevraagd voor zijn verjaardag en hadden er honderden van over de hele wereld ontvangen.

Lees ook  Wetenschappers onthullen: Mensen die vroeg kerstversieringen ophangen, zijn gelukkiger en leven langer

Roux en zijn familie hebben ongeveer de helft van zijn leven in een ziekenhuis doorgebracht. “Op 1 oktober 2019 was ons gezin compleet toen onze prachtige baby Roux werd geboren,” valt te lezen op de JustGiving-pagina.

“Vanaf dat moment heeft Roux onvoorstelbare pijn en lijden doorstaan dat niemand, laat staan een baby, zou moeten doorstaan.” Dokters “hadden nog nooit een tumor van deze ernst gezien bij zo’n jong kind”. De tumor werd beschreven als zo groot als twee sinaasappels en was buitengewoon agressief.

In de loop van 11 maanden werden ongeveer 10 operaties uitgevoerd bij de kleine Roux. Hij heeft geen zicht in zijn linkeroog en artsen denken dat hij wellicht ook een achterstand in zijn ontwikkeling heeft.

Lees ook  Voordat je met je familie naar de kerstmarkt gaat, moet je deze truc toepassen!

Ondanks dit alles, liet Antony weten: “Hij is zo’n gelukkige, standvastige jongen en hij doet dingen en bereikt zijn mijlpalen, net iets later dan normaal. Maar hij heeft ongeveer zes maanden in een ziekenhuisbed doorgebracht, dus dat is waarschijnlijk waarom.”

Op de dag van zijn verjaardag dachten de dokters dat hij gezond genoeg was om naar huis te gaan en feest te vieren. “We kunnen niet wachten om alle normale, saaie gezinsdingen samen te doen die we het afgelopen jaar niet hebben kunnen doen,” voegde Antony toe.

We wensen de kleine Roux een hele fijne verjaardag toe!

Amy sterft bijna nadat ze tampon in vagijn vergeet: ‘Het rook naar de dood’

Het COVID-19 virus kan tot wel 28 dagen (!) op je telefoon en cash geld blijven zitten