in

Baby van radeloos koppel sterft tijdens vlucht: “Ze was onrustig en bleef maar huilen”

Een vlucht van Kuala Lumpur naar Perth is uitgedraaid op een vreselijke tragedie. Een baby van een Saudisch koppel was de hele tijd onrustig en huilde voortdurend.

Een Australische vrouw wilde het radeloze echtpaar helpen en nam de pasgeborene in haar armen. Wat later blies kleine Farah haar laatste adem uit.

Het drama speelde zich maandag af op een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij AirAsia. Een baby’tje van Saudische ouders was bij aanvang van de vlucht erg onrustig.

Toen Nadia Parenzee – zelf moeder en voormalig verpleegster – zag dat een stewardess een flesje aan het koppel overhandigde, concludeerde ze dat het kindje wellicht gewoon honger had.

Maar de baby bleef huilen. “Ik merkte aan de ouders dat ze wanhopig waren”, vertelde Parenzee aan ABC News. De vrouw liet aan de crew weten dat ze bereid was om hen te assisteren.

Toen de Australische passagier toch probeerde wat te slapen, werd ze op de schouders getikt door een stewardess die haar hulp inriep.

Lees ook  Zien: zo zag Mezdi er vroeger uit

De vrouw kreeg de baby aangereikt. “Ik zag de radeloosheid in de blik van beide ouders. Ze droegen kleine Farah aan mij over.”

Maar het ging van kwaad naar erger. “Toen ik de baby in mijn armen had, merkte ik dat ze moeite had met ademen en haar gezichtje kreeg een grauwe kleur. Ze blies als het ware bij mij haar laatste adem uit.”

Chaos
Parenzee begon om hulp te schreeuwen en kreeg bijstand van twee artsen die toevallig aan boord waren. Zij probeerden het kindje meer dan twee uur lang te reanimeren.

“Het was chaos, echte chaos. Op dat moment beseften de ouders dat hun kind er heel erg aan toe was”, vertelde de vrouw. “

Ze deden een lichttest en ik zag aan de pupillen van Farah dat ze was overleden.” Alle inspanningen van de artsen aan boord bleken tevergeefs. Na de landing kon enkel nog maar de dood van kleine Farah vastgesteld worden.

Lees ook  Hij is 65, zij is 12. Kijk nu de reacties van de mensen wanneer ze gaan trouwen.

Nieuw leven
Het meisje was het eerste kind van het Saudische koppel. Ze waren uitzinnig van verdriet na het verlies van hun baby. Het gezin was van plan om een nieuw leven te beginnen in Australië.

Parenzee van haar kant moet ook nog bekomen van de “verschrikkelijkste ervaring van haar leven”. Toch is het een troost voor haar dat ze de baby nog heeft kunnen bijstaan tijdens de laatste momenten van haar nog prille leven. De vrouw was ook vol lof over de crew van AirAsia.

Het is vooralsnog onduidelijk waaraan het meisje is overleden. Een autopsie moet meer klaarheid scheppen. Maar het vermoeden is dat het om een natuurlijke dood gaat.

Moeder met kanker wordt verteld zwangerschap te beëindigen: „Ik hield voet bij stuk en weigerde”

Auto wassen? Wacht nog maar even: buien met Saharazand in aantocht