in ,

Baby werd geboren helemaal onder de zwarte plekken. Nu weigert mama om met hem buiten te komen.

Stephanie en Dan Dworksy waren geschokt toen ze hun pasgeboren zoon Kacy voor het eerst zagen. Kacy werd geboren met een zeldzame huidaandoening genaamd congenitale melanoom nevus, een huidziekte die grote zwarte plekken veroorzaakt over het hele lichaam. “Het was overal” vertelt Stephanie. “Plekken op zijn gezicht en zijn benen, en zijn hele rug is ook bedekt.”

 Deze afwijking komt voor bij 1 op 500.000 geboortes. Hoewel er een verhoogd risico is om huidkanker te ontwikkelen, is deze ziekte voor het overige louter esthetisch. Stephanie voelt zich echter alsof zij de schuldige is. “Weet je wel, je doorgaat negen maanden zwangerschap en doet er alles aan opdat alles goed zou verlopen. En als het kind dan niet gezond geboren wordt dan denk je dat je als moeder gefaald hebt” zegt ze nog.

Stephanie weet dat haar zoon anders is. De dokters hadden hen al gewaarschuwd dat de mensen heftig zouden reageren. De angst dat mensen de spot gaan drijven met haar zoon heeft Stephanie ertoe gebracht dat ze niet met haar zoon wil buitenkomen.

Lees ook  Zien: zo zag Mezdi er vroeger uit

“Ik probeer niet buiten te komen en ik voel me zo schuldig” aldus Stephanie.

In tranen en vol schuldgevoel deelde ze haar verhaal op het nieuws om bewustwording te verspreiden over deze zeldzame aandoening. Ze hoopt dat mensen gaan inzien dat Kacy niet zoveel anders is als andere kinderen.

Lees ook  Dit is wat er met ons lichaam gebeurt als we slapen met de ventilator aan

De 75-jarige beult zich elke dag tot het uiterste af. Als zijn buurman dit ziet, weet hij wat hem te doen staat.

Ze geeft hem weg zodat hij een beter leven zou kunnen hebben. 7 jaar later verneemt ze de droevige waarheid.