in

Een baby wordt plotseling dodelijk ziek. Niemand weet waarom, totdat ze een schokkende ontdekking doen.

De ouders van de kleine Emmet wisten niet wat ze overkwam toen hij plotseling extreem ziek werd. Ze haastten zich naar het ziekenhuis toe, maar toen ze de uitslag kregen, waren ze geshockeerd.

ziekte

Veel ouders besteden veel geld aan het kopen van spullen die ‘baby-proof’ zijn. Ze proberen alles in hun huis zo te maken dat het geen gevaar kan zijn voor de baby. Een goed initiatief, maar veel mensen realiseren zich niet dat niets baby-proof is. Het object waar je het het minst van verwacht, kan alsnog levensgevaarlijk zijn voor een baby. Karla en Michael Rauch leerde dat zelfs een afstandsbediening van een televisie levensgevaarlijk kon zijn.

Emmet was pas 1 jaar geworden. Na zijn verjaardagsfeestje merkte de ouders op dat Emmet lusteloos was geworden. Ook at hij helemaal niets meer. Als eerst dachten de kersverse ouders dat het slechts een griepje was, maar een paar dagen later begon Emmet bloed op te hoesten. De ouders wisten vanaf dat moment dat er iets goed fout zat.

Lees ook  Hij geeft zijn vriendin een halssnoer: 1,5 jaar later ontdekt ze wat er binnenin zit en gilt.

ziek

Het klepje van de afstandsbediening was eraf gekomen, waardoor de batterij die erin zat er gemakkelijk uitgehaald kon worden.

ziek1

Zijn moeder schreef over het incident, en voelde zich er schuldig over. Ze vond dat ze meer aandacht had moeten besteden.

“Als ik je zo ziek, en vol met pijn zie liggen op de intensive care, breekt dat mijn hart. Ik wil mezelf het liefste slaan omdat ik niet eerder heb kunnen zien dat je zo’n gevaarlijk object had ingeslikt.”

Karla neemt het zichzelf kwalijk dat ze deze tragedie niet heeft kunnen voorkomen.

Lees ook  Emily (101 jaar) sterft na het breken van haar benen nadat verpleegster haar uit bed gooit

ziek2

Emmet ging onder het mes om de batterij uit zijn lichaam te verwijderen. Maar daar stopte het niet. Wat bleek, de batterij had een gaatje in zijn luchtpijp gebrand. Hij kon niet meer zelf ademen. Zijn slokdarm moest operatief worden omgeleid naar de zijkant van zijn nek , terwijl het andere uiteinde verbonden was aan zijn maag. Hij was weer in staat om te ademen.

ziek3 ziek4

Wekelijkse fysieke, beroeps- en spraak therapieën waren nodig voordat Emmet weer naar huis mocht. In de 5 volgende jaren had de kleine Emmet nog 65 aanvullende ingrepen nodig om complicaties te voorkomen. Hij kan weer van zichzelf ademen, maar zijn stembanden kan hij helaas nooit meer gebruiken.

ziek5

ziek6

DEEL dit bericht om iedereen bewuster te maken naar de gevaren die op de loer liggen!

Je longen schoonmaken! Met deze tips kom je al een heel eind.

Het meisje kan niet vergeten, wat haar broer voor haar gedaan heeft. Jaren later komt ze de reden hiervoor te weten