in

Baby zonder ogen gedumpt door eigen moeder omdat hij lelijk is

Dit speciaal ventje heeft een nieuwe mama en papa nodig. De kleine Alexander K. – gekend als Sasha – werd door zijn jonge moeder achtergelaten toen hij in april zonder ogen geboren werd. De vrouw, die opgroeide in een weeshuis in Rusland, besloot hem af te staan voor adoptie omdat ze dacht dat ze niet voor hem zou kunnen zorgen.

De dokters in de Siberische stad Tomsk verklaarden de baby, naast het feit dat hij zonder ogen geboren werd, compleet gezond. Nu is de overheid op zoek naar een liefdevolle thuis voor het jongetje.

Lees ook  Vrouw die de “Paarse Mensen Eter” werd genoemd ondergaat een extreme transformatie

Sasha wordt omschreven als ‘uniek’ omdat de meeste baby’s met dezelfde aandoeningen doorgans nog aan tal van andere klachten lijden.

Een verpleegster die nu voor hem zorgt, vertelde: “Hij is niet anders dan andere kinderen, hij speelt en lacht net zoals een gezonde baby. Hij houdt van spelen en zwemmen.”

Lees ook  Besmet met coronavirus? Dit is wat je zorgverzekering vergoed

Over de vader bestaat geen informatie en op zijn geboortecertificaat is een lege plek waar de naam van de vader ingevuld moet worden. De overheid is in eerste instantie op zoek naar Russische ouders, maar ze staan ook open voor een buitenlandse adoptie.

Er bestaat weinig kans dat Sasha, die één van de enige drie baby’s ter wereld is zonder oogballen, ooit zal kunnen zien.

Waarschuwing: Dit doet heroïne met je… in zeven maanden!

Nieuwe liefde voor Martien Meiland?