in

Verschillende basisscholen houden de deuren ook na 11 mei dicht

Alle basisscholen moeten op 11 mei de deuren weer opendoen, zegt minister Slob van Onderwijs. Daarmee gaat hij in tegen de wens van tientallen basisscholen.

Die willen dicht blijven omdat ze vinden dat ze te weinig tijd hebben om orde op zaken te stellen.

Scholen die worstelen met het hervatten van de lessen, kunnen volgens Slob aankloppen bij de landelijke koepel van schoolbesturen en bij het ministerie van Onderwijs.

Eerder had onder meer het bestuur van de dertien Sint Josephscholen in Nijmegen de ouders in een brief laten weten dat ze later zouden horen wanneer de scholen weer opengaan, maar dat 11 mei te vroeg was.

Lees ook  Bejaarde man wordt uit de bank gegooid. Uren later brengen dezelfde politieagenten hem terug om actie te ondernemen.

Het bestuur heeft nog veel vragen, zoals wat precies de voorwaarden zijn waaronder de scholen weer open kunnen en wat dat in de praktijk betekent.

Veilig en werkbaar
Ook heeft het bestuur nog geen antwoord op de vraag hoe op ‘een veilige en werkbare manier’ onderwijs en opvang georganiseerd moeten worden. De leerlingen krijgen daarom voorlopig nog thuisonderwijs.

De scholenkoepel Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) had de scholen uiterlijk een week later willen openen, maar kon nog geen exacte datum noemen.

Lees ook  Maxima trekt alle aandacht naar zich toe met deze jurk!

De koepel vroeg begrip voor leerkrachten die niet voor de klas kunnen staan omdat ze ziek zijn of in een risicogroep vallen.

Omdat de situatie op elke school anders is, had de koepel hen allemaal ruimte willen geven om later op te starten.

13 mei
Leerlingen van scholen van de Rotterdamse Vereniging van Katholiek Onderwijs (RVKO) zouden pas op 13 mei weer naar school kunnen, zodat de scholen ‘genoeg tijd en ruimte hebben om orde op zaken te stellen’. De minister zet door dat plan dus een streep: 11 mei moeten de scholen open.

Meisje onthult aan vriendje dat ze een transgender is: “Trek hem uit je broek, bewijs het!”

Jonathan (32) verliest strijd tegen coronavirus, partner vindt nadien pakkende boodschap op zijn telefoon terug