in

Beginnen de tulpen te hangen? Met deze simpele truc voorkom je het!

Wij zijn natuurlijk een tulpenland bij uitstek. De tulpen in de Keukenhof bijvoorbeeld, zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks zo’n miljoen bezoekers. In de 17e eeuw was er zelfs een korte periode, de tulpenmanie, waarbij tulpenbollen evenveel waard waren als een Amsterdams grachtpand.

Die tijden zijn natuurlijk lang en breed voorbij, maar niet onze liefde voor deze bloemen. Een bosje tulpen kan een troosteloze grijze dag direct opfleuren.

Het is alleen jammer dat bloemen snel kunnen beginnen te hangen. Dit kan tulpen ook overkomen. Het is dan zo’n droevig aanzicht, slappe tulpen over de rand van de vaas. Land biedt hiervoor een oplossing die we vandaag willen delen.

Lees ook  Zijn slokdarm heeft een gat van 2,5 centimeter! Hij had het niet moet ETEN!

Herken je dit? Lijkt het ook alsof de eerste dagen de bloemen fris en mooi staan, waarna ze het daarna snel opgeven en gaan hangen? Wij hebben nu een hele mooie tip die ervoor zorgt dat jouw mooie tulpen langer mee gaan!

Zo redt je hangende tulpen

  • Giet koud water in een grote ondiepe kom of bak met rand.
  • Snijd de tulpen vervolgens opnieuw af. Doe dit schuin, ongeveer een hoek van 45 graden, zodat de tulp zoveel mogelijk water op kan nemen.
  • Plaats vervolgens de tulp in de kom met de afgesneden stengel helemaal onder water en laat ze een paar uur staan. Als de stengel niet is beschadigd door eerder watertekort, zullen ze water opnemen en weer recht gaan staan.
Lees ook  Dit is de onwijs knappe dochter van Matthijs van Nieuwkerk!

Over een paar uur zijn de bloemen als nieuw!

Iedereen lacht om de 40-jarige die gaat zingen – als hij begint zijn zowel jury als publiek gevloerd

Hond wordt door eigenaar gedumpt – 10 jaar later wacht ze nog steeds op zijn terugkeer