in

Bejaarde man komt met rolstoel klem te zitten op spoorweg en wordt gegrepen door trein: slachtoffer overleden

Een bejaarde man uit Meerbeke is maandag rond de middag om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval aan de spooroverweg ter hoogte van Preulegem. De bejaarde man, die in een rolstoel zat, kwam klem te zitten op de sporen en kon geen kant meer uit toen de slagbomen naar beneden gingen. Hij werd gegrepen door een trein en overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde iets voor 13 uur deze middag. Een bejaarde man was met zijn elektrische rolstoel onderweg toen het aan de overweg ter hoogte van de Geraardsbergsestraat fout liep. De man kwam op een nog onduidelijke manier vast te zitten en raakte niet meer weg. De slagbomen ging plots naar beneden en ook de seinlichten begonnen te werken.

Lees ook  Gestoorde restaurantuitbaatster schreeuwt tegen peuter. Dan roept mama haar op Facebook tot de orde.

De bejaarde man probeerde nog weg te geraken van de sporen, maar slaagde hier niet meer in. Een aankomende trein greep de man enkele meters mee en hij kwam verderop in de berm terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De brandweer en politie kwamen massaal ter plaatse. De spooroverweg aan Preulegem en de Zuidstraat werden volledig afgesloten voor het verkeer. In de trein zaten op dat moment 21 reizigers. Zij werden overgeplaatst op een vervangbus om hen naar hun bestemming te brengen. “De lichten werkten en de slagbomen ook”, laat de politie van Ninove weten. “Het gaat hier om een tragisch ongeval waarvan de omstandigheden nog onderzocht worden. Het treinverkeer lag een tijd stil, maar is intussen opnieuw normaal”, klinkt het.

Lees ook  Na 50 jaar huwelijk zien deze twee er ZO uit! Ik kan het nauwelijks bevatten.

Jongetje (5) overleeft hondenaanval, maar was liever dood omdat volwassenen hem nu pesten

Krakers dringen coronacentrum voor gehandicapten binnen: ‘Zelfs de knuffelberen zijn onthoofd’