in

“Bel ons niet meer”, kreeg ze te horen van de politie. Een halfuur later werd Yana (36) doodgeslagen door haar ex

Twee jaar lang hadden ze een relatie gehad, maar door zijn jaloezie en agressie kwam daar uiteindelijk een einde aan. Toch kon kapster Yana Savchuk (36) haar ex-vriend Andrey Bochkov niet zomaar van zich afschudden. Ze had al geregeld naar de politie gebeld uit pure angst, maar die weigerde haar uiteindelijk nog te helpen. Met fatale gevolgen.

De Russische kapster Yana Savchuk (36) belde anderhalf jaar geleden in paniek naar de politie. Ze had het gevoel dat haar gewelddadige ex-vriend haar opnieuw ging aanvallen. Maar bij de hulpdiensten kreeg ze geen gehoor. Integendeel.

“Bel ons niet meer, wij komen niet”, zei de politievrouw aan de andere kant van de lijn. “Hoe bedoel je, jullie komen niet? Wat als er iets ernstigs gebeurt?”, antwoordde Yana in paniek. “Als hij je vermoordt, zullen we komen en een verslag opstellen. Geen zorgen”, klonk het.

Lees ook  Beschadigde stembanden bij coronapatiënten: ‘Kans dat iemand nooit meer kan praten’

Overleden

Met haar gsm kon Yana het volledige gesprek opnemen en ook de vreselijke slagen die een halfuur later volgden. Tientallen getuigen zagen hoe haar ex-vriend haar aanviel, maar ze waren allemaal te bang om in te grijpen.

Andrey ging als een gek tekeer en sloeg nadien op de vlucht. Yana werd nog naar het ziekenhuis gebracht met zware verwondingen, maar overleed daar later.

“Deze vrouw belde naar de politie om hulp te krijgen”, stond te lezen in het rechtbankverslag. “Agenten gingen ter plaatse, maar namen niet de nodige maatregelen om het conflict tegen te houden. Ze negeerden de bedreigingen van de man en verlieten de plaats gewoon.”

Lees ook  Bruid leest in plaats van trouwgelofte pikante tekstberichtjes van overspelige verloofde aan minnares voor.

Straf

Nu, anderhalf jaar na de feiten, heeft Andrey Bochkov een gevangenisstraf van dertien jaar gekregen. Verwacht werd dat ook politievrouw Natalia Bashkatova een zware straf ging krijgen, maar dat is niet het geval.

Zij werd in eerste instantie gewoon geschorst en later ontslagen. Als ze nu schuldig bevonden wordt aan nalatigheid, riskeert ze een maximumboete van 1.500 euro en gemeenschapsdienst. Een gevangenisstraf zal ze niet krijgen.

Leonie is verslaafd: ’Mijn Record is acht mannen in een week’

Franse Naomi (22) overlijdt omdat de meldkamer weigert een ambulance te sturen