in

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip verdwenen Johan van der Heyden

De hoofdofficier van justitie in Breda looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vondst van de vermiste Johan van der Heyden.

De Belg wordt al ruim vijf maanden vermist. Vorige maand werden in Steenbergen twee Nederlandse vrouwen opgepakt voor betrokkenheid bij zijn verdwijning.

Vertrokken vanuit België
De 56-jarige Van der Heyden vertrok op 2 juni rond 20.30 uur vanuit zijn woning in het Belgische Lint. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Het onderzoek van de Belgische politie leidde naar Nederland. Het witte busje van de Belg, een Peugeot Boxer, is namelijk kort na zijn verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom.

Lees ook  Moeder en zoon in elkaar geslagen bij bezorgen maaltijd op Moederdag

Busje leeg teruggevonden
Het busje werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De politie gaat er sindsdien vanuit dat Van der Heyden niet meer leeft. Begin oktober werden in Steenbergen een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing.

Eerder dit jaar, in juli, werd in België ook al een vrouw aangehouden als verdachte. Alle drie de vrouwen zitten nog vast.

Buurtonderzoek
In Steenbergen heeft een rechercheteam van de politie woensdag een buurtonderzoek gehouden. “Hoewel beide verdachten in beperkingen zitten, waardoor er weinig over de zaak naar buiten gebracht kan en mag worden, heeft de politie tijdens dit buurtonderzoek een aantal vragen onder meer over de auto van het slachtoffer die wellicht in Steenbergen gestaan heeft,” aldus de politie.

Lees ook  Getuige familiedrama Dordrecht - Geschreeuw kinderen 'ging door merg en been'

Mensen die meer weten over de verdwijning van Johan van der Heyden kunnen contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via WhatsApp (06-12207006).

Weet je meer, maar wil je liever niet met de politie praten, dan kun je contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, op de website of telefonisch via 0800-7000. De gouden tip wordt beloond met 15.000 euro.

Verstekelingen springen uit vrachtwagen vol sinaasappels in Ridderkerk

Robin Martens showt haar blote borsten in nieuwe Instagrampost