in

Ben je ook zo’n ster in het vergeten van namen?! Schaam je niet, je kan er namelijk niks aan doen!

Heb je er ook altijd zo’n moeite mee wanneer iemand zich voorstelt dat je binnen no-time zijn naam vergeten bent.

Op de een of ander manier krijg je het maar moeilijk voor elkaar om nieuwe namen te onthouden. Het lijkt wel alsof je hoofd een vergiet is, en je vraagt jezelf af hoe het elke keer kan dat je zo slecht bent in het onthouden van nieuwe namen.

Blijkt dat het menselijk brein helemaal niet gemaakt is om namen te onthouden. je hoeft je er ook niet voor te schamen. Uit onderzoek van de universiteit van Lowa blijkt dat het evolutionair bepaald is at mensen elkaar eerder herkennen dan hun uiterlijk dan aan een naam. Waarschijnlijk heb je wel eens meegemaakt dat je iemand kent van gezicht maar het niet voor elkaar krijgt om er een naam bij te plaatsen. Ons brein is in staat om het uiterlijk van een mens op te slaan en linkt daar niet snel een naam aan.

Lees ook  Dit is de rebelse en mooie dochter van Reiner

Maar hoe kan het toch dat we namen van anderen zo snel vergeten? De reden dat we namen vergeten is dat namen niet bij een bepaald persoon horen. Dit is volledig willekeurig. Alle Peter’s in de wereld zien er allemaal anders uit. Dat maakt het voor ons brein lastig om een naam aan een persoon te koppelen. Bij producten of merken lukt dit wel. Dat komt omdat het dezelfde vorm heeft die we in bepaalde categorieën kunnen onderverdelen: Een banaan heeft altijd dezelfde vorm en associëren we met fruit. Hierdoor kunnen onze hersenen dit veel beter onthouden.

Lees ook  'Rachel Hazes keurt relatie André en Bridget absoluut niet goed'

Het is dus helemaal niet erg wanneer je iemand die je net hebt ontmoet opnieuw om zijn naam moet vragen. Dit is menselijk, en je kan er echt niks aan doen!

Mensen die huilen tijdens films zijn de sterkste van allemaal

Vrouw stopt voor koelbox langs de weg en vindt 9 achtergelaten puppy’s