in

Bende ‘koopt’ meisje (16) en laat haar wekenlang v*rkrachten

BRUSSEL – Een Brusselse bende heeft een Frans meisje (16) dat van huis was weggelopen, wekenlang vastgehouden en gedwongen zich te prostitueren. De zeven jongens hadden het meisje begin december ’overgekocht’ van haar ’vriendje’, voor 2.000 euro.

De tiener was in november na ruzie op school samen met haar Franse vriendje van huis weggelopen en naar Brussel gereisd.

Daar ’verkocht’ haar vriend het meisje vervolgens voor cash en drugs ter waarde van 2.000 euro aan de bende, zo schrijven Belgische media.

Haar ’vriendje’ bleef nog even bij haar maar zou nadien zonder omkijken terug naar Frankrijk vertrokken zijn. Van hem is voorlopig geen spoor.

Lees ook  Dronken dame wordt door snackbarmedewerker van toonbank gesmeten..

S*kswerk in kelder
De Brusselse jongeren maakten daarna een profiel aan voor het meisje op een bekende prostitutiesite.

Ze beheerden haar telefoon en ze werd voortdurend door één van de zeven bewaakt. In een huis in Ukkel, ten zuiden van Brussel, zou een kelder zijn ingericht als een plek „om klanten te ontvangen.” Ook had ze s*ks in hotels.

Volgens een bron van Het Nieuwsblad zou er in een van de in beslag genomen telefoons een klantenbestand van wel 160 namen zitten. Na een inval vorige week kon het Franse meisje bevrijd worden door de politie.

Lees ook  Hoeveel gaten zitten er dit t-shirt? Kleine hint: het zijn er geen 2!

Bende oproerkraaiers
De verdachten zitten vast in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek. Een deel van de zevenkoppige bende, allen tussen de 20 en de 25, kwam eerder al in beeld als de beruchte groep straatschoffies van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis bij Brussel. Die terroriseerden begin 2018 de politie met zelfgemaakte bommen waarbij een politieauto deels in vlammen zou zijn opgegaan.

‘Thuis blijven bij de kinderen is zwaarder dan gaan werken’

“Het proces van de eeuw”: vader Meghan Markle moet wellicht getuigen tegen eigen dochter