in

Bereid je voor: het gaat vandaag met bakken uit de lucht vallen

Er kunnen wel drie volle emmers per vierkante meter vallen
Het leek heel even een gigantisch hete zomer te worden, totdat het kwik ineens flink ging dalen. We kampen nu al een tijdje met matig zomerweer. Jammer, aangezien de schoolvakanties van start zijn gegaan en menig Hollander zijn nachten op een Nederlandse camping doorbrengt. Ook vandaag zit het weer niet mee, want volgens metereoloog Maurice Middendorp van Buienradar gaat het een hele regenachtige vrijdag worden.

Haal die paraplu maar weer tevoorschijn.

Natte boel
Gisteren werd het noordwesten al getroffen door flinke regenbuien, waarna het westen er vanochtend mee te maken krijgt. Volgens Middendorp wordt het oosten van ons land, later vandaag, het zwaarst getroffen. “In een halfuur kan er tot 30 milliliter regen vallen. Dat zijn drie volle emmers per vierkante meter”, vertelt Middendorp.

  Tiener brengt magische cover van Freddie Mercury’s megahit en bezorgt iedereen kippenvel.

Op de camping
Volgens Middendorp is de grond in Nederland op dit moment erg droog, wat problemen kan veroorzaken. “Als de bodem droog is, trekt zo’n hoeveelheid regen niet makkelijk de grond in. Dan kan het water gaan stromen in een heuvelachtig gebied. Mensen die op vakantie zijn in eigen land, moeten rond de tent misschien een greppeltje graven.” Je wil immers niet dat al het water je tent in loopt!

  Automobilisten filmen plek gevonden lichaam: 'Hoezo asociaal'

Het weekend
Volgens de meteoroloog heeft de regen niet het hele weekend de overhand. “Er kan op de zaterdag nog een buitje vallen, maar het wordt niet zo heftig als op de vrijdag”, aldus Middendorp. Daarnaast geeft hij alvast een voorspelling voor de komende dagen: “In het weekend is het even voorbij met de regen, maar we verwachten voorlopig geen geweldig zomerweer. De temperatuur schommelt rond de 18 graden, terwijl 22 graden normaal is voor de tijd van het jaar.”

Politie gaat man (42) dinsdag nog kalmeren, donderdag doodt hij zijn vriendin (61)

Wanneer twee bange puppy’s in asiel terechtkomen, ontsnapte een mama hond om de twee te troosten