in

Bethany (21) liep een ‘zonvergiftiging op – Als je niet weet wat dat is kun je dit beter even lezen!

Bethany Mason (21) zag er na een blunder op vakantie uit als ‘Quasimodo’ nadat ze een extreme reactie van de zon kreeg. Haar gezicht was zo opgezwollen dat ze niet meer kon zien.

Toen ze op vakantie was in Turkije besloot Bethany om wortelolie te gebruiken om een kleurtje te krijgen. Ze besefte echter niet dat het product geen zonnefactor had en dus geen enkele bescherming zou bieden.

Ze liep een ‘zonvergiftiging’ op: een extreme zonnebrand die plaatsvindt wanneer iemand te lang aan uv-straling wordt blootgesteld zonder bescherming.

Haar gezicht zwol zo hard op dat ze haar ogen niet meer kon openen.

Bethany verklaarde: “Een vriendin was zo bruin van vakantie teruggekomen, dus vroeg ik haar wat ze gebruikt had.

Ze zei wortelolie en daarom kocht ik het ook. Ik zag er een beetje uit als Quasimodo. (…) Het was onwezenlijk.

Mijn ogen zaten dicht. Ik zag er niet als een persoon uit. Ik moest onder een paraplu zitten of binnen, anders zou de behandeling niet werken.”

Lees ook  Hond vastgeketend zonder voedsel kauwt eigen pootje af.

Bethany was vorig jaar in juni op vakantie in Marmaris in Turkije toen ze Malibu Fast Tanning Olie gebruikte met caroteen. Ze zei dat ze zich na een dagje aan het zwembad niet lekker voelde.

Ondanks het feit dat ze zich niet goed voelde, gingen zij en haar vriend Callum toch een avondje stappen. Toen ze de volgende ochtend wakker werd, stond haar een grote shock te wachten.

Het gezicht van Bethany was zo opgezwollen dat ze nog nauwelijks herkenbaar was. Een dokter gaf haar de diagnose van zonvergiftiging en schreef injecties en pillen voor om de zwellingen te behandelen.

Het duurde drie dagen vooraleer haar zwellingen weg waren, maar ze moest de rest van haar vakantie hoe dan ook uit de zon blijven. En dat kleurtje kon ze wel vergeten …

Lees ook  Man wordt gearresteerd nadat hij dit doet bij medewerker supermarkt

De fabrikant van het product liet weten: “Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor de reactie en we adviseren dat ze de mening van een dokter of dermatoloog vraagt.

Het is mogelijk dat ze allergisch is voor iets. Alle ingrediënten in onze producten zijn dagdagelijkse ingrediënten en we geloven dat het in haar belang is om te weten waar ze allergisch voor is.”

“Het product dat ze gebruikte, heeft geen zonnefactor. Het is gewoon een zelfbruiner en we adviseren op het flesje dat het voor een donkere huid is en we benadrukken dat het geen bescherming biedt tegen de zon. Dit is de eerste klacht die we krijgen met betrekking tot dit product”, klinkt het nog.

Laat dit een waarschuwing zijn om je altijd goed te beschermen tegen de zon. Smeer je goed in met een zonnecrème met een voldoende hoge factor en blijf tijdens de warmste momenten van de dag uit de zon.

Vrouw duwde haar golden retriever in een meer en keek toe hoe hij verdronk.

Zo ziet El Profesor van La Casa de Papel er in het echt uit