in

Bianca springt in sloot en redt baby’tje van twee maanden oud

Afgelopen maandag wandelde Bianca uit Spijkenisse met haar zoontje, zoals ze wel vaker doen. Maar deze dag zou verre van normaal blijken!

Er was een kinderwagen in de sloot gevallen, met daarin een baby’tje van twee maanden oud. Aan Rijnmond vertelde Bianca dat ze met haar zoontje aan het lopen was, toen ze plotseling een vrouw om hulp hoorden roepen.

In het begin zagen ze niets. Eenmaal wat dichterbij bleek een kleine peuter hulpeloos in het gras om zich heen te kijken. “Toen zijn we wat sneller gaan lopen,” legde Bianca uit aan de regionale nieuwszender.

“Ik kon maar aan één ding denken: rennen en die kinderwagen eruit trekken. Een andere dame kwam ook aangerend. Ik heb de wagen uit de sloot getrokken met alle kracht die ik had. Toen dacht ik ineens: waar is de baby? De wagen leek leeg. Toen we goed keken zagen we een bundeltje liggen, daarin zat de baby, helemaal onder water,” vertelde Bianca.

Eenmaal op het droge begon het baby’tje al snel te huilen, wat een goed teken is. De andere vrouw belde de hulpdiensten, die verdere aanwijzingen gaven.

Lees ook  Waarom het eten bij Burger King gewoon beter is dan bij McDonald’s

Bianca benadrukte dat de moeder niets te verwijten valt. Ze sprong ook zelf in het water en de kant naar het water is op die plek hartstikke schuin. Het feit dat sommigen mensen kritiek uiten op de moeder op sociale media vindt ze vreselijk. “Het had de beste kunnen overkomen […] Ze kon er niets aan doen.”

Afgelopen woensdag werd Bianca door de Politie Nissewaard in het zonnetje gezet en kreeg ze een bloemetje voor haar heldendaad.

Gelukkig maken zowel de moeder als het baby’tje het goed. Hartstikke bedankt Bianca, je bent een echte held!

‘Het huilen van de moeder ging door merg en been’, getuigen over verdronken kind (4) in Alphen

Christine (34) en Erwin (33) maakten hun dromen waar totdat hun helikopter crashte