in

Opnieuw zware klap voor Bibian Mentel (47)

Het coronavirus is de zoveelste klap voor Bibian Mentel (47). De wereldkampioene heeft al ruim twintig jaar kanker en beweegt zich momenteel voort met behulp van een rolstoel. “Hoeveel kan mijn lichaam nog aan?’ vraagt ze zich nu hardop in de Volkskrant.

“Ik heb nog nooit zoveel over de dood nagedacht als het afgelopen jaar”. Hoewel Bibian en haar man Edwin het voorbeeld zijn van positiviteit, zit bij hen de schrik er goed in.

“Ik heb nog nooit zoveel over de dood nagedacht als het afgelopen jaar”, doet de sporter nu een boekje open. “Ik realiseer me goed dat ik in de risicogroep val.

We hebben erg strikte maatregelen genomen. Heel af en toe maken we een rondje over de hei en voor de rest zitten we alleen thuis.”

Lees ook  Blind Getrouwd-deelnemer Laura bewijst met foto’s dat ze een echte babe is

Haar zoon van zeventien blijft op afstand. “Hij staat wel vlakbij me, maar ik kan hem niet knuffelen. Mijn enige fysieke contact is met Edwin. Verder zien we niemand, behalve de dochters van Edwin.”

Het stel probeert niet te veel te denken aan ‘wat als’ en in het nu te leven. Maar dat is wel lastig als je niet weg kan, helemaal nu Bibian steeds sterker wordt.

Zo maakte ze afgelopen week in De Telegraaf bekend weer kleine stukjes te kunnen lopen. Edwin: “We hadden nu eigenlijk allemaal leuke dingen willen doen, omdat Bibian zich steeds beter voelt, na de operaties en bestralingen van vorig jaar. En dat kan dus niet.”

Lees ook  63 baby lijken gevonden in dozen en vrieskisten

Extra zuur is het omdat elke dag haar laatste kan zijn. Edwin: “Je hoort om je heen: ‘Dan ga ik volgend jaar wel lekker uit eten en op vakantie, als alles voorbij is. Maar wij leven toch iets anders met tijd dan de meeste mensen”, aldus Edwin.

Maar Bibian is nog niet van plan het leven achter zich te laten. “Ik zie mijn leven als een ui die je afpelt.

Als je teruggaat naar de kern, naar wat echt belangrijk is, blijk je zonder heel veel dingen te kunnen. Ik heb die ui al erg afgepeld, maar voel zoveel liefde van iedereen, dat ik nog lang niet klaar ben.”

Jongetje (3) overleden na ernstige frontale aanrijding

Vader gooit pasgeboren meisje van een klif omdat hij een jongen wil, maar ze overleeft de val