in

Poep van bovenburen valt maandenlang op Sandra – ”Het leek wel of er een bom was ontploft”

Ze zat er de afgelopen maanden maar mooi mee, maar nu is ze verlost van alle shit. Sandra van de Bunt uit Eindhoven had last van een lekkage bij het toilet van haar bovenburen, waardoor de poep en pies langs haar muren naar beneden liepen.

De afgelopen weken verving verhuurder Woonbedrijf een tijdelijke noodmaatregel door een definitieve oplossing. Woensdag kon ze eindelijk weer naar huis.

Het ware zware tijden voor Sandra. Al een half jaar heeft ze last van het lek, als ze in januari Omroep Brabant inschakelt. Na de berichtgeving treft Woonbedrijf direct noodmaatregelen.

Het leek wel of er een bom was ontploft. Er werd een ballonnetje geplaatst in de afvoerbuis en met wat cement werd het lek bij de bovenbuurman gedicht. Ook kwam er een tijdelijk rioolbuis met daar omheen een koof tegen eventuele nieuwe lekkages.

Lees ook  Vrouw bestal haar demente moeder voor 10 jaar – gaf geld uit aan dure spullen en sportauto’s

De afgelopen tijd nam de verhuurder zo ongeveer haar hele woning en het appartement boven haar onder handen.

Twee weken lang had ze bouwvakkers over de vloer en kon ze haar woning niet in. ”Het leek wel of er een bom was ontploft. Het was een grote stofbende.”

Voordat de lekkage gerepareerd kon worden moest er eerst flink gesloopt worden. “Er zat overal asbest, van de voordeur tot aan de achterdeur. Dat moest er eerst uit.”

Lees ook  Als de ouders hun dochter zo zien, krijgen ze een zenuwaanval. Haar lichaam zal er voor altijd ZO uitzien!

Het ziet er veel beter uit nu, al is er nog wel flink wat poetswerk te doen. Daarna werd bijna de complete sanitaire voorziening gestript.

“De hele vloer en de wandtegels uit de badkamer en het toilet zijn eruit gesloopt. Ook de wandtegels in de keuken moesten eruit zodat er een nieuwe afvoer gemaakt kon worden.”

Inmiddels kan Sandra tevreden zijn. “Ik ben echt opgelucht. Het ziet er veel beter uit nu, al is er nog wel flink wat poetswerk te doen.” Maar belangrijker nog: Is de woning van Sandra nu ook lekvrij? Ze lacht: ”Dat hoop ik wel ja.”

Grootste snurker van Nederland maakt evenveel herrie als voorbijrazende trein

Opsporing Verzocht: IC-verpleegkundige bespuugd tijdens hardloopronde