in

Bijzonder goed bewaard bevroren hoofd van wolf uit de ijstijd gevonden in Siberië

Wetenschappers hebben een ongelooflijke wereldprimeur gemaakt in het bevroren noorden van Siberië: het hoofd van een ijstijdwolf.

Het afgehakte hoofd is ongelooflijk goed bewaard gebleven, dankzij de permafrost van Siberië, en heeft nog steeds vacht, hoektanden en zelfs zijn hersenen.

Het werd ontdekt in 2018 in het Abyisky district in het noorden van Yakutia, door een lokale man, Pavel Efimov.

Het hoofd van de wolf werd onthuld tijdens de opening van een tentoonstelling in Japan over bevroren Ice Age-wezens, waaronder wolharige mammoeten. Het is gedateerd op ongeveer 40.000 jaar oud door Japanse wetenschappers die hebben gewerkt met een team uit de Russische Republiek Sakha Academy of Sciences.

Lees ook  Sinds haar vader dit in haar kamer aan de muur aanbracht, kan ze eindelijk slapen. Zo’n muur wil elk kind wel.

Het is nog niet bekend hoe het hoofd werd afgesneden, maar de wetenschappers hebben uitgesloten dat het een trofee is van een vroege jager, omdat men denkt dat mensen pas ongeveer 32.500 jaar geleden in dit noordelijke deel van Rusland begonnen te leven.

Van de wolf wordt gedacht dat hij een volwassen volgeling was die tussen de 2 en 4 jaar oud was.

Het hoofd is 40 centimeter lang, ongeveer 25 procent groter dan moderne grijze wolven ‘, waarvan het hoofd gemiddeld tot 28 centimeter is. De lengte van de grijsaard wolven van gemiddelde lengte is gemiddeld 1 meter tot 1,6 meter, dus als deze wolf in verhouding en representatief voor het gemiddelde was, had het ongeveer 2 meter lang kunnen zijn.

Lees ook  Mam maait gras met haar kind in een draagzak – haar hart stopt als ze ziet dat agent stopt

“Dit is een unieke ontdekking van de allereerste overblijfselen van een volgroeide Pleistocene wolf met zijn geconserveerde weefsels. We zullen het vergelijken met hedendaagse wolven om te begrijpen hoe de soort is geëvolueerd en om het uiterlijk ervan te reconstrueren, “vertelde Albert Protopopov van de Republic of Sakha Academy of Sciences aan de Siberian Times.

Het is onduidelijk wat voor soort de wolf is, hoewel het onwaarschijnlijk is dat het een reuzenwolf was, terwijl ze door Amerika trokken. Het is hoogstwaarschijnlijk een megafaunal wolf, een vorm van de Canis lupus, de grijze wolf, aangepast voor een kouder klimaat.

Mannen worden pas volwassen als ze over de 40 zijn, aldus de wetenschap.

Shockerende foto van Afrikaanse olifant laat de ware brutaliteit van stroperij zien.