in

Blinde vrouw wordt verteld dat ze van de bus af moet omdat haar geleidehond zwart is

Terwijl Megan (22) in de bus zat, werd haar door een medepassagier verteld dat ze moest uitstappen, omdat haar geleidehond niet geel was.

Door een ongeluk toen ze 15 jaar oud was, is Megan Taylor episodisch blind. Daarnaast kan ze op elk moment flauw vallen en heeft is ze slechthorend, aldus de Liverpool Echo.

De 2-jarige Rowley, haar tweede geleidehond, helpt Megan met veel dagelijkse bezigheden, zoals rondreizen met het openbaar vervoer, omkleden, veters vastmaken en zelfs de wasmachine legen.

Megan geeft aan dat ze regelmatig wordt lastig gevallen en gepest tijdens reizen met het openbaar vervoer. Ze vertelde: „Ik denk dat ik nooit een stressvrije reis heb gehad met het ov, daarom ben ik zo nerveus als ik het nu moet gebruiken.”

Lees ook  Een buur ziet deze hondenfoto en ontdekt iets wat hem alarmeert. Hij belt onmiddellijk de politie.

Aan het begin van deze maand was Megan in een bus, toen ze plotseling een vrouw hoorde schreeuwen: „Waarom is hier een k#thond op de bus? Haal hem weg!”

Nadat Megan beleefd probeerde uit te leggen dat het een geleidehond was, maakte de vrouw haar uit voor een leugenaar, want: „geleidhonden zijn gele labradors en jouw hond is zwart.”

Ook al deed Megan haar best om de vrouw duidelijk te maken dat niet elke geleidehond een labrador hoeft te zijn en dat ze in alle kleuren kunnen voorkomen, mocht het niet baten…

„Ik besloot op dat punt dat er niets zou zijn wat ik kon zeggen dat deze vrouw zou aannemen en dat het niet de moeite waard was,” liet Megan aan de krant weten. „Ik besloot daarentegen haar te negeren terwijl ze door ging met onzin spuien.”

Lees ook  Vrouw neemt ontslag om vermiste hond te vinden - na 57 dagen vindt een hele emotionele hereniging plaats

Gelukkig laat Megan de slechte ervaringen haar niet kisten. „Hoewel ik erg veel negatieve ervaringen heb, weet ik dat deze mensen in de minderheid zijn,” vertelde ze. „De meeste mensen zijn goed en aardig:”

Het is te belachelijk voor woorden dat dit soort onwetendheid en domheid bestaan. Als iemand weinig weet van geleidehonden (wat natuurlijk kan gebeuren), zouden ze moeten luisteren naar mensen die er verstand van hebben.

Niet arrogant, onbeleefd en koppig volharden in hun eigen gelijk. Niemand hoort op deze manier behandeld te worden.

Hond met droevige ogen wordt met al zijn speeltjes bij dierenasiel achtergelaten

Horror in Haagse wijk: kat opzettelijk opgehangen.