in

Bloedige, kreupele ezels lijden in doodsangst als gevolg van toeristische attracties

Meer dan 500 treden moeten worden overwonnen voordat toeristen kunnen genieten van het uitzicht vanaf de top van Fira, de hoofdstad van het Griekse eiland Santorini.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers dit ´zware´ werk zelf niet hoeven te doen, worden ezels de opdracht gegeven elke dag op en neer de heuvel af te lopen, als levende roltrappen. De traditionele rit is een populaire attractie en dat is het al een tijdje, maar het vergt een enorme tol van de dieren zelf.

Nu hebben dierenrechtenactivisten gruwelijke beelden van achter de schermen vrijgegeven – en de toeristenindustrie is tot op de bodem door elkaar geschud.

In de hitte worden ezels gedwongen om toeristen de ene na de andere heuvel op te trekken. Vaak zijn de paden steil en de trappen gevaarlijk, maar krijgen de dieren weinig respijt. Om het nog erger te maken, beweren dierenrechtengroepen dat toeristen gemiddeld zwaarder worden – meer mensen met overgewicht gebruiken de ezels, waardoor hun werklast toeneemt.

Het is een werk zonder pauze, zonder een moment pauze, zeven dagen per week. Krijgt ze voldoende water en een goede behandeling voor hun service? Nee. De Britse krant The Sun beweert dat de eigenaren van de attractie in Santorini ezels fokken met paarden, wat betekent dat de muilezels sterker, groter en beter uitgerust zijn om langer mee te gaan.

Lees ook  Dit paard werd tot mooiste ter wereld gekroond. Maar als experts de vacht onderzoeken, zijn ze verbluft.

De beproeving documenteren
Een foto zegt duizend woorden, vooral als het gaat om de verwoestende effecten van dierenmishandeling. Foto’s van Network for Animals zijn vrijgegeven en ze documenteren de bloedige wonden die verborgen zijn voor toeristen wanneer ze hun kaartjes boeken voor de ezeltochten.

De meeste ezels worden zelfs de juiste, op maat gemaakte zadels geweigerd, waardoor de aangerichte verwondingen worden verergerd. Velen van hen zijn aan het eind van de dag zo uitgeput dat ze niet eens op kunnen staan.

De Zon citeert een woordvoerder van de dierenwelzijnsorganisatie ‘Help the Santorini Donkeys’ als volgt: “Het wordt aanbevolen dat dieren niet meer dan 20 procent van hun eigen lichaamsgewicht dragen. De zwaarlijvige en overgewicht toeristen, gecombineerd met het gebrek aan schaduw en water, evenals de enorme hitte en 568 geplaveide stappen, veroorzaakt een immens probleem. ”

Lees ook  Vuurwerk door brievenbus van woning gegooid, man en hond gewond

Natuurlijk, zelfs zonder het teveel aan overgewichtpassagiers te moeten dragen, zouden de werkomstandigheden voor de ezels nog steeds martelend zijn.

Wat kunnen toeristen doen om te helpen?
De schuld als het gaat om het lijden van deze dieren kan niet alleen aan de eigenaars van de ezels worden opgelegd. Zonder een markt ervoor; zonder mensen die de heuvel op willen rijden, zou de attractie snel afnemen. Toeristen kunnen hun rol spelen in de strijd tegen deze pijnlijke reizen door de attracties te laten varen en mensen bewust te maken van de dierenmishandeling. Gelukkig wordt het vanwege het harde werk van dierenrechtenactivisten steeds moeilijker voor de eigenaren van dergelijke programma’s om toch de duistere kanten van hun bedrijf te verdoezelen.

Alle toeristen kunnen hun rol spelen door ervoor te zorgen dat “attracties” zoals deze tot het verleden behoren. Vergis je niet, op een dag zullen we terugblikken op deze praktijken met schaamte en afschuw. Speel je steentje bij het uitroeien van de wrede ezelritten – DEEL dit artikel om de ezels van Santorini te helpen!

Dit zijn misschien wel de 14 mooiste bomen ter wereld

Man foltert honden op straat – en gebruikt hun gejank om dierenliefhebbers af te persen voor geld