in

Bomhond lijdt vreselijke verwondingen nadat ze de levens van haar team gered had.

Lucca is meer dan gewoon een huisdier. Ze sloot zich in 2006 aan bij de Amerikaanse Marine en werd al snel een van de beste zoekhonden, snuffelend naar explosieven, munitie en wapens. Voor Sergeant Chris Willingham, die de eerste vijf jaar van haar dienst erg nauw samenwerkte met Lucca, was ze een partner en familie. Toen sergeant Willingham in 2011 naar een andere dienst werd overgeplaatst, bleef Lucca bij haar nieuwe partner kapitein Juan Rodriguez.

In maart 2013 waren Rodriguez, Lucca en de rest van het team op patrouille. Toen Lucca voorop wandelde, detecteerde ze de aanwezigheid van een landmijn. Nadat het team het springtuig succesvol onschadelijk gemaakt had, vervolgden ze hun zoektocht. Op dat moment ging er plotseling een tweede springtuig af, waardoor Lucca zware verwondingen opliep. Rodriguez behandelde Lucca zoals hij met elke andere soldaat zou doen. Hij bracht de eerste zorgen toe en daarna werd ze allerijl naar het ziekenhuis overgebracht.

Gelukkig overleefde Lucca de knal, maar haar pootje moest geamputeerd worden. Ze pensioneerde uit het leger en nu woont ze bij haar eerste partner Willingham, waar ze gepamperd en als een echte heldin behandeld wordt.

Tijdens haar jaren dienst redde de moed van Lucca vele mensenlevens. DEEL dit geweldige verhaal met je vrienden en familie!

Lees ook  Hond werd achtergelaten om te sterven met mond en pootjes vastgebonden – kijk nu wanneer 2 loodgieters hem redden.

Pasgeboren baby gered nadat ze levend begraven werd – Politie beseft algauw waarom de ouders het gedaan hadden.

Vastgebonden aan een boom en voor dood achtergelaten: niettemin bleef deze pitbull haar prachtige geheim beschermen.