in

Brandweerlieden zijn het spuugzat na dodelijke crash. En spuiten water over de omstaanders die schaamteloos de slachtoffers filmen.

Vandaag zitten mensen met hun gezicht meer in hun mobiele telefoon dan dat ze aandacht besteden aan wat er rondom hen gebeurt. In sommige gevallen is dat perfect aanvaardbaar, maar soms moet de telefoon gewoon op zak blijven, bijvoorbeeld tijdens ongevallen.

Na een fataal ongeluk op een snelweg in Duitsland, stopten vele bestuurders om de nasleep van het ongeval te filmen. Aan de reactie van de brandweerlieden te zien, was dit blijkbaar een vaak voorkomende situatie, want hun team verloor het geduld en deed iets wat ons twee keer moet doen nadenken.

Lees ook  7 signalen dat je een gezonde relatie hebt…

Foto’s maken van een ongeluk of het filmen waar gewonden of zelfs doden bij betrokken zijn, is compleet onethisch en oneerbiedig ten aanzien van de slachtoffers. Het maakt het voor de hulpdiensten bovendien ook moeilijker om hun beroep uit oefenen. Daarom besloten deze brandweerlieden om het “spektakel” een halt toe te roepen, en dat deze ze op een geniale manier.

Lees ook  ’Dubbel eigen risico betalen door coronacrisis’

Met de brandslang in de handen, wendden ze zich naar de filmende meute en spoten hen helemaal onder water.

Het voorval werd op video vastgelegd en kreeg in Duitsland heel wat media-aandacht. Bekijk de video hieronder en

DEEL dit met iedereen die je kent om de boodschap te verspreiden!

8-jarige ligt in kritieke toestand op de spoedafdeling. Dan filmt mama het gelukkigste moment van haar leven.

Jonge vrouw wandelt alleen langs de snelweg. Dan komt er een dakloze man aangelopen en schreeuwt: “Ga in je auto zitten en doe de deuren op slot!”