in

BREKEND: Sylvana Simons weg bij Denk!

Sylvana Simons heeft partij Denk verlaten. Ze start haar eigen politieke partij, met de naam Artikel 1. Met haar eigen partij gaat ze meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. De directe aanleiding voor Simons’ vertrek is de reactie van Denk op de bedreigingen die ze kreeg.

“Sinds mijn aantreden bij Denk heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld”, vertelt Simons in een interview met de NOS.

Lees ook  Levenslang voor stiefvader die Rosalynn (12) ontvoerde en negen kinderen bij haar verwekte: “Ik heb haar nooit verkracht, ik heb enkel de liefde bedreven”

Tijdens de bedreigingen nam Partijleider Tunahan Kuzu contact op met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en werden er maatregelen voor Simons’ veiligheid geregeld. “Voordat die maatregelen werden toegepast, werd mij al duidelijk dat Denk vooral bezig was met het vieren van de media-aandacht, en niet met mijn welzijn”, aldus Sylvana Simons. Naar eigen zeggen heeft ze daarna geen contact meer gehad met Tunahan Kuzu.

Sylvana komt met haar eigen partij!
Nu ze denk heeft verlaten komt Sylvana met haar eigen partij.  De partij heeft nog geen programma, want “daar zijn we nog te jong voor”. Wel zijn ze een officiële partij, met een bestuur, en kunnen ze meedoen aan de verkiezingen. “Artikel 1 gaat echt iets toevoegen. Het is de eerste en enige partij die artikel 1 als basis heeft”, legt Simons uit. “Vanaf vandaag zijn we klaar voor de start.” Ik wil Denk geen trap na geven, maar het kan gewoon beter, zijn haar laatste woorden.

Lees ook  Agent neergestoken door ’verwarde Pool’ in Brabants dorpje

Jongen met autisme schrijft een gedicht als huiswerk en beschrijft perfect wat het is om met autisme te leven.

Wil je je tenen deze winter warm houden? Probeer deze gehaakte draak laarsjes dan eens!