in

Britse p*dofiel had ‘een van de meest gruwelijke collecties beelden’ ooit

Een parttime dj die fantaseerde over het verkrachten en ver moorden van een kind is in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor het maken en tonen van beelden van s*ksueel mis bruik van kinderen.

De Britse National Crime Agency (NCA) spreekt van ‘enkele van de ergste beelden’ die onderzoekers van de misdaadbestrijdingsorganisatie ooit hebben gezien.

Haitch Macklin (38) werd woensdag in Manchester veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden voor het maken en tonen van de kindermis bruikbeelden.

Die waren volgens de NCA te zien in een ‘afschuwelijke’ catalogus waartoe hij geïnteresseerden tegen betaling toegang verschafte. Dat deed Macklin vanuit zijn woning in Higher Broughton via versleutelde app-berichten.

Maicklin bekende volgens de misdaadbestrijdingsorganisatie drie keer ‘onzedelijke afbeeldingen’ van kinderen te hebben gemaakt en die tweemaal te hebben laten zien aan anderen.

Zijn collectie bevatte video’s van s*ksuele martelingen van baby’s en peuters; Macklin uitte daarnaast de wens om zogenoemde ‘snuf movies’ te kopen met beelden van echte moorden.

Lees ook  Melody Klaver laat met deze foto’s niks aan je verbeelding over

Ook vertelde de dertiger een gelijkgestemde dat hij iemand wilde vermoorden en filmen, meldt de NCA in een persbericht op Twitter.

Macklin, geboren als David Bradley en voorheen bekend als Haitch Bradley, adverteerde in verschillende chatrooms.

In zijn advertenties verklaarde hij een p*dofiel te zijn en sloot hij steevast af met ‘NO MORALS !!!!’ (geen moraal).

In december 2018 adverteerde Macklin in een onlinechatroom onder de naam ‘UK Perv’ en bood hij via een server toegang aan tot beeldmateriaal voor een maandelijks abonnement van 10 pond (11,50 euro).

”Wij weten dat er een direct verband bestaat tussen daders die naar mis bruik­beel­den kijken en nog zwaardere feiten plegen”
– Hazel Stewart

Reëel gevaar
De dertiger vormde volgens de NCA een zeer reëel gevaar voor kinderen. ,,Hij bekeek en profiteerde niet alleen van onzedelijke beelden van kinderen, maar koesterde ook gedachten over ver krachting en moord.

Lees ook  Schokkend: Dochter Sabia Boulahrouz pronkt met wapen op Instagram.

Wij weten dat er een direct verband bestaat tussen daders die naar mis bruikbeelden kijken en nog zwaardere feiten plegen”, zegt operatiemanager Hazel Stewart.

Het NCA-team dat het beeldmateriaal van Macklin bekeek, reageerde volgens hem geschokt. ,,De inhoud van de catalogus was een van de meest gruwelijke en verontrustende die ze in vele jaren zagen tijdens het onderzoeken van s*ksueel mis bruik van kinderen.’’

De veroordeling van Macklin komt op een moment dat kinderen volgens de Britse mis daadbestrijdingsorganisatie door de coronacrisis een groter risico lopen op contact met online-mis bruikers.

Die proberen te profiteren van het feit dat meer jongeren en kinderen thuis zijn en op internet zitten. De NCA heeft het zoeken naar risicovolle online-overtreders daarom opgeschroefd om ervoor te zorgen dat ze worden gearresteerd en dat kinderen worden beschermd.

Verpleegsters aangevallen met hete koffie, bleek en eieren nadat ze klaar waren met verzorgen COVID-19 patiënten

Mogelijk goedkoop medicijn voor coronapatiënten kost nog geen euro per dag