in

Veganist loopt ‘levenslang trauma’ op na hap van worstenbroodje

De 20-jarige Sharleen Ndungu uit Groot-Brittannië meent dat ze voor het leven getekend is nadat ze een vegetarisch broodje bestelde bij de Britse bakkerijketen Greggs.

Ze kreeg per abuis een exemplaar mét vlees voorgeschoteld waar ze pas achterkwam na het nemen van de eerste hap.

De gevolgen van deze ene hap waren woensdag desastreus, zo schetst de getraumatiseerde Ndungu zelf.

En het bleef niet bij mentale schade want ze zou ook kampen met hartkloppingen en maagproblemen.

Worst case scenario
Het incident vond plaats vlak voor ze aan het werk ging en lunch haalde. Ndugnu bestelde twee vegetarische broodjes en nam deze mee naar haar werkplek.

Toen ze aan haar maaltijd begon, ging het bij de eerste hap mis. Ze barstte direct in tranen uit toen ze besefte dat ze een stukje varkensvlees had doorgeslikt. En hakte er behoorlijk in, meldt The Sun.

Via Twitter maakte ze haar macabere ervaring wereldkundig door in een filmpje op aangeslagen wijze over het voorval te vertellen. „Ik heb al twee jaar geen vlees gegeten.

Lees ook  Mama legt haar baby te slapen, maar weet niet dat deze houding fataal kan zijn.

Mijn maag begon direct pijn te doen en mijn hart ging tekeer. Mensen die allergisch zijn voor varkensvlees zouden vanwege zo’n stomme fout zelfs kunnen overlijden”, luidt de kritiek.

De student heeft geen goed woord over voor de service in het gewraakte Greggs-filiaal in de Britse stad Canterbury. Nadat ze was gekalmeerd, keerde ze op hoge poten terug naar de winkel.

Hier kreeg ze van een kassamedewerker het aanbod om haar geld terug te krijgen, waar ze niet mee akkoord ging.

Ze besloot het er niet bij te laten zitten en deelde haar verhaal via sociale media met iedereen. Enige tijd nadat de video online kwam, reageerde de klantenservice van Greggs.

Zij boden haar een waardebon van £30 (33 euro) aan voor het leed, maar ook deze werd direct geweigerd door het slachtoffer.

Lees ook  Ghanese prostituee wordt in een wel héél toepasselijke kist begraven

Zoete broodjes bakken
„Ze moeten publiekelijk hun excuses aanbieden en hun personeel ervan bewust maken dat dit soort fouten gevaarlijk zijn.

Ik eet geen vlees omdat het kanker veroorzaakt, dit is mij hierdoor ontnomen,” aldus Ndungu. Greggs zal de eer om haar als klant te mogen verwelkomen in de toekomst moeten missen.

Door haar vleesgeworden nachtmerrie tijdens de lunch zal ze de zaak voortaan links laten liggen.

Een manager van de gewraakte broodjesbakker herkent zich niet in het geschetste beeld. „We hebben er alles aan gedaan om haar tegemoet te komen.

Ze kreeg direct haar geld terug omdat wij ontevreden klanten altijd restitutie aanbieden. Als ze dit niet accepteren dan worden ze doorverwezen naar ons hoofdkantoor.” De manager benadrukt bovendien dat ze haar wel degelijk hun excuses hebben aangeboden.

De video waarin ze vertelt over het trauma is inmiddels offline gehaald, maar er staat nog wel een fragment op de site van KentOnline.

Hoogbejaarde man (91) valt van scootmobiel – waarna agent meteen op het voertuig springt en wegrijdt

Gordelweigeraar Wiebes gaat door het stof en maakt boetebedrag over aan Veilig Verkeer Nederland