in

Broer en advocaat van kroongetuige Nabil B geliquideerd – Wie is de volgende?

Het slachtoffer van de liquidatie vanochtend in Amsterdam is advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. Eerder dit jaar werd ook de broer van Nabil B vermoord.

Recent werd bekend dat Nabil B. zo ontevreden is over de bescherming die het Team Getuigen Bescherming (TGB) biedt, dat hij een deel van zijn beschermingsdeal met het OM heeft opgezegd. Daarmee verklaart hij zichzelf als het ware vogelvrij en zet hij het OM onder druk om zijn veiligheidssituatie te verbeteren.

Lees ook  Vakantiedrama in Italië: ‘Tineke gleed plotseling uit en viel gillend in de kloof’

De Utrechter (32) was betrokken bij meerdere liquidaties en kent de organisatie van binnenuit. Omdat hij zelf klem kwam te zitten in het criminele milieu, besloot hij over te lopen naar justitie. Een week nadat hij als kroongetuige werd gepresenteerd, werd zijn volstrekt onschuldige broer als vergelding vermoord.

Direct daarna werden zijn andere familieleden in allerijl in safehouses ondergebracht. Zij worden nog steeds intensief beschermd.

Lees ook  Moeder gooit haar pasgeboren baby door een hotellobby terwijl ze ruzie maakt met haar vriendje

Nabil B., wiens advocaat het slachtoffer was, werd vorig jaar maart gepresenteerd door justitie als belangrijke kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, met Ridouan Taghi en Said Razzouki (de meest gezochte criminelen van Nederland) als kopstukken van een gevreesde moordbende. De politie sluit niet uit dat in deze zaak nog meer onschuldige mensen het slachtoffer zullen worden vaak wraakacties.

Aso parkeert auto bewust verkeerd voor supermarkt – Zo namen de medewerkers wraak!

Grapperhaus: NCTV helpt bij klopjacht op moordenaar advocaat