in

Broertjes (4 en 6 jaar) lopen weg en zetten buurt op stelten: 15.000 euro schade

Maandag 12 augustus 2019 zal een dag zijn die twee Duitse ouders hun leven lang zullen heugen. Hun twee zoons (van slechts 4 en 6 jaar oud) liepen gisteren weg van huis in Kulmbach en richten een spoor van vernieling aan. De Duitse politie verhaalt de schade van de buren op de ouders van de raddraaiers. De kosten? 15.000 euro.

De twee jongens gingen er gistermiddag met een smoesje vandoor. Eerst stalen ze een gasbrander en brandbare vloeistof van een buurman en daarmee stichtten ze brand in een carport. Daarna zetten ze in hun zoektocht naar bluswater een kelder van een andere buur onder water, stalen een spuitbus witte verf en gingen daarmee aan de haal. Deuren van weer andere buren en twee auto’s moesten het ontgelden. Een omwonende zag de schade en belde de politie.

Lees ook  Monique (54) stierf in Sri Lanka: 'De beste vrouw, de beste moeder'

Agenten pikten het tweetal op en namen de broers mee naar de lokale jeugdzorg. Daar werd hun moeder gebeld om te zeggen waar ze haar kinderen kon ophalen.

De Beierse politie onderzoekt de zaak nog laat een woordvoerder persbureau AP weten. Maar de schade – zo’n 15.000 euro – zal in ieder geval worden verhaald op de ouders.

Lees ook  Sandra heeft drie kinderen van drie vaders: ‘Ik weet dat er over me wordt geroddeld’

’Arrogantie brak drugsatleet Roelf B. op’

Hongaarse politie spoort auto Nederlandse drugshandelaren Sziget op: nog meer drugs