in ,

Brutale houtkap eist leven van dozijnen koala’s.

“Ze hebben al onze koala’s gedood.”

Tijdens de bosbranden in Australië kwamen ontelbare koala’s om het leven, maar op een boomplantage in Victoria lieten nu ook dozijnen koala’s het leven als gevolg van brutale houtkap.

In de boomgaard worden blauwe gombomen gehakt, een belangrijke habitat voor koala’s. Door de houtkap bleven er echter nog maar weinig bomen over, waardoor vele koala’s zonder voedsel achterbleven.

Lees ook  Kinderruzie loopt uit de hand, minderjarige haalt thuis mes op

Dozijnen koala’s zouden omgekomen zijn door de bulldozers of uithongering. Ongeveer 80 overlevende koala’s konden gered worden.

Volgens milieuactivistengroep Friends of the Earth Australia warden er sinds de houtkap in december dozijnen gevallen van uithongering gerapporteerd.

Een lokale bewoner Helen Oakley vertelde aan BBC News: “Er liggen koala’s dood op de grond. Moeders gedood en hun kleine baby’s. Australië zou zich moeten schamen. We hebben hulp nodig.”

Lees ook  Vermiste 3-jarige jongen teruggevonden op schoolbus nadat niemand hem liet uitstappen.

De houthakbedrijven van hun kant beweren dat ze alle mogelijke protocollen met betrekking tot de koala’s gevolgd hebben, maar de milieuactivisten zeggen dat er niet genoeg werd gedaan om de diertjes te beschermen.

Linkshandige mensen zijn eigenlijk gewoon beter in alles – volgens onderzoek

Mannen opgelet! Niet schrikken, maar zo behaard kan een vrouw zijn – foto’s