in

Buren geschokt na gruwelijke moord op buurvrouw: “Plots stond hij hier voor de deur”

Eerder raakte bekend dat een man, J.O. afgelopen woensdagavond zijn vrouw neerstak met een mes na een uit de hand gelopen burenruzie in Overijse. De man besloot aan te bellen bij de buren, die nu voor het eerst reageren op de gruwelijke feiten. “We belden de politie op zijn vraag, maar wisten helemaal niet waarom”, klinkt het.

Vriendelijke man
J.O., een ondernemer en EU-vertegenwoordiger, stond bij zijn buren bekend als een vriendelijke man die altijd een praatje maakte als je hem tegenkwam. Ook was J.O. bijzonder geëngageerd voor zijn vaderland Kenia, waar hij streefde naar een rechtvaardige regering. Hij stelde zich in 2011 zelfs kandidaat om gouverneur te worden van Nairobi. Een propere en veilige stad voor de bevolking was daarbij zijn voornaamste doelstelling.

Lees ook  Gooi glazen flessen niet weg, maar haal het etiket eraf. Van het resultaat worden we hebberig!

Geen flauw benul
Toen O.J. die bewuste woensdagavond aanbelde bij zijn buren hadden die geen flauw benul wat er zopas was gebeurd. “Het koppel was vooral bevriend met hun overburen aan de zijde van de Sterrebeeldlaan. Maar die waren woensdagavond niet thuis, en dus kwam J. naar ons. Hij stond hier plots voor de deur. We zagen dat hij gekwetst was aan zijn hand, want er was bloed.”

“Het eerste wat hij zei was dat we de politie moesten bellen. Daar hebben we dan ook niet over getwijfeld, en we hebben meteen gebeld. Maar waarom we dat moesten doen, dat wisten we eigenlijk niet. We wisten dat het koppel wel eens ruzie had. Voor zover we hem die avond begrepen, had zijn vrouw hem buiten gezet. De politie kwam heel snel en nam hem mee. En al die tijd dachten we dat hij gewoon buitengesloten was”, aldus de buren.

Lees ook  71-jarige vrouw met geweld beroofd

De échte waarheid
Het kwam pas later aan het licht wat er echt gebeurd was. De man had zijn 53-jarige vrouw neergestoken met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. “Zoiets hadden we helemaal niet verwacht”, klinkt het bij de overburen. “Terwijl J. bij ons was woensdagavond, heeft hij geen moment laten blijken dat zijn vrouw dood was. Hij vroeg alleen heel de tijd om de politie te bellen. We wisten helemaal niet dat dat was om een moord aan te geven.”

Hoewel hij dol is op mensen, dumpten baasjes hem om afschuwelijke reden

Klasgenootjes takelen meisje (10) heftig toe om hallucinante reden