in

Buren van Ergün Senarabaci: ‘Hij was helemaal in zichzelf gekeerd, helemaal verdwaald’

Buren van Ergün Senarabaci, de 33-jarige verdachte van de dubbele bioscoopmoord in Groningen, trokken al langer aan de bel over zijn gemoedstoestand.

Verschillende buurtgenoten vertellen aan Hart van Nederland dat S. na de scheiding met zijn vrouw zijn toevlucht nam in alcohol en drugs.

“Zeven jaar geleden was hij heel normaal, had hij gewoon een bedrijf”, vertelt een van zijn buurtgenoten uit Rotterdam-West.

“Hij had ook gewoon een vriendin.” Een andere buurtbewoner vult aan: “Maar toen ging dat meisje weg met zijn kindje. Nu gaat het slecht met hem.”

‘Helemaal verdwaald’
“Hij ging haar stalken en kreeg een straatverbod”, weet de buurtbewoner. “Ook ging hij drugs gebruiken en drinken.”

Op een gegeven moment draait S. door midden in de wijk: “Hier verderop is hij in zijn boxershort gaan rennen. Je zag aan hem dat hij niet goed was. Helemaal in zichzelf gekeerd, helemaal verdwaald.”

“De politie heeft een inval gedaan in zijn huis. Zijn vrienden hadden drugs bij zich. Ze hielden een taser tegen zijn nek, hij was helemaal aan het schreeuwen”, vertelt de buurtbewoner. “Het is zo erg om te zien.”

Lees ook  Vrouw (31) blijft zwaargewond op straat liggen na ernstige mishandeling

Buurtbewoners laten weten dat de ex-vriendin van S. in Groningen woonde: “Misschien ging hij zaterdag daar naartoe?”

De schrik zit er inmiddels in ieder geval goed in in de wijk: “Ik ben heel erg geschrokken, moest ook huilen. Dit is iets wat je niet zomaar vergeet.”

Gedwongen opname
Niet alleen de wijk maakte zich zorgen om S. Ook zijn familie was zeer ongerust. Een woordvoerder van GGZ Delfland laat weten dat een gedwongen opname was gewenst door de familie.

“Het was een grote schok voor iedereen, zowel voor familie als voor mensen bij GGZ Delfland”, laat de woordvoerder verder weten.

Volgens de woordvoerder komt er een onderzoek. Wat het onderwerp van het onderzoek is, wilde de woordvoerder niet vertellen. Om privacyredenen kan de woordvoerder ook niet verder ingaan op de zaak.

Lees ook  Moet je vaak ’s nachts naar het toilet? Zorg dan dat je één oog dicht houdt! En wel hierom…..

Dubbele bioscoopmoord
In de Pathé-bioscoop op het Gedempte Zuiderdiep werden zaterdagochtend twee lichamen gevonden, later blijkt dat het gaat om het echtpaar Marinus en Gina.

Op camerabeelden is te zien dat Ergün S. ‘s ochtends rond 07.30 uur de bioscoop binnenkomt en kort daarna ook weer verlaat. Iets voor half tien worden de lichamen van het echtpaar gevonden.

Zaterdagavond verspreid de politie het signalement en de foto van S. Hierop kwamen ruim 200 tips binnen.

De volgende ochtend weet de politie S. aan te houden bij een tankstation aan het Hoendiep in Groningen.

Omdat hij niet meewerkt en een mes bij zich heeft ziet de politie zich genoodzaakt om hem neer te schieten.

S. werdt vervolgens onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nog niet duidelijk hoe het nu met hem gaat.

Enorm veel kritiek op dit gewaagde kiekje van Gaby Blaaser!

Zoon Mona Baartmans moet veertien jaar de cel in voor moord op moeder