in

Burgemeester sluit per direct strand op IJburg in Amsterdam na twee doden

Burgemeester Femke Halsema sluit per direct het strand op IJburg in Amsterdam. Ook de horecagelegenheid wordt per direct gesloten. Dit besluit komt na de vondst van een overleden persoon donderdag en een 40-jarige man die in slechte conditie uit het water is gehaald en later in het ziekenhuis overleed.

De gemeente gaat onderzoeken of het water bij IJburg wel veilig is. Tot wanneer het gesloten blijft, is nog niet zeker. Bij beide incidenten is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Donderdagochtend werd in het water bij IJburg een lichaam gevonden. Een zwemmer zag iemand in het water liggen en wilde helpen. Toen diegene geen reactie kreeg, bleek al snel dat het ging om een overleden persoon. Omstanders hebben de overledene naar de kant gebracht. Volgens getuigen gaat het om een meisje, of een jonge vrouw. Dit is door de politie niet bevestigd. De politie deed urenlang onderzoek naar de toedracht, maar die is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook  Pestkoppen gooien de rugzak van een dove student in het toilet. Dan haalt zijn moeder hem van school.

Tweede slachtoffer
Later op de dag is op het strand bij IJburg een als vermist opgegeven man uit het water gehaald. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis werd de man gereanimeerd. De 40-jarige man uit Badhoevedorp overleed in het ziekenhuis.

Een vriend van het slachtoffer was hem volgens getuigen al een halfuur kwijt. Nadat de hulpdiensten arriveerden, vormden zij samen met omstanders een menselijke ketting om de man te vinden. Agenten op een politieboot vonden de man na ongeveer een kwartier zoeken.

Lees ook  Studente die tiener dronken aanreed, pleegde zelfmoord in gevangenis nadat ze “naakt moest paraderen voor personeel

Nadat de man werd gevonden, werd omgeroepen dat bezoekers het strand moesten verlaten.

Het strand bij IJburg is een officiële zwemlocatie van de gemeente. Boeien en ballenlijnen zorgen ervoor dat zwemmers niet te ver afdwalen en boten niet te dicht bij zwemmers komen. Strandtoezicht van de gemeente ziet toe op overlast. Zij zijn geen reddingswerkers of lifeguards.

Belgische vrouwen ontvoerd, s*ksueel misbruikt en gefilmd in Colombia

Waarschuwing na dood van vijf honden: laat ze niet zwemmen in stilstaand water