in

Buschauffeur in ziekenhuis na zware mishandeling

De politie onderzoekt de mishandeling van een 67-jarige buschauffeur op dinsdag 6 oktober 2020 op de Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam en komt daarbij graag in contact met getuigen. De buschauffeur liep bij de mishandeling diverse verwondingen op. Op Snapchat was er een video te zien van de mishandeling.

Even na 14.30 uur stapt ter hoogte van de Ruys de Beerenbrouckstraat een man buslijn 21 in die vanuit Amsterdam Nieuw-West richting Centraal Station rijdt. Omdat de chauffeur hem weigert vanwege het niet dragen van een mondkapje ontstaat een woordenwisseling.

Lees ook  Boos FVD lid stapt podium op en loopt naar Lodewijk Asscher : 'Ik moest me verdedigen'

Dat loopt dusdanig uit de hand dat de buschauffeur meerdere keren door de passagier wordt gebeten, geschopt en geslagen, ook als hij op de grond ligt. De verdachte gaat er na de mishandeling lopend vandoor in de richting van de Aalbersestraat. De buschauffeur wordt met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn letsel.

Lees ook  Wat deze man doodde, drinken velen onder ons elke dag. De dood loert in onze koelkast.

Getuigenoproep
De politie kan bij het onderzoek naar de mishandeling de hulp van getuigen goed gebruiken. Ten tijde van het incident was het druk in de bus. De politie heeft al een aantal getuigen gesproken. Heeft u iets gezien of weet u meer over de verdachte en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.

Nederlandse man probeert met 14-jarig meisje af te spreken – wordt aangepakt op camera

Wow: Love Islands Eilish onherkenbaar op oude foto