in

Buurman ziet vermeende coronapatiënt in Apeldoorn snakkend naar adem in de galerij voor zijn flat liggen

Brandweer en ambulancedienst werden vanochtend gealarmeerd over een mogelijke coronabesmetting in een appartementencomplex aan de Visserstraat in Apeldoorn. Daar was een man snakkend naar adem naar buiten gekropen. De 112-melding kwam van zijn overbuurman die hem toevallig naar buiten zag komen.

Het slachtoffer, van wie omstanders beweerden dat hij een coronapatiënt is, moest worden gereanimeerd en gestabiliseerd waarna hij door ambulancepersoneel met behulp van de brandweer naar beneden werd gebracht. De man werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Binnen 10 minuten
De overbuurman, die niet met zijn naam in de krant wil: ,,Ik stond op het balkon toen ik aan de overkant een deur zag opengaan.

Lees ook  Besmet met coronavirus? Dit is wat je zorgverzekering vergoed

Er kroop een man tussen de veertig en vijftig jaar naar buiten en hij maakte handgebaren. Ik zag dat hij wat wilde zeggen, maar dat lukte niet.’’

De overbuurman zag dat de man zwaar ademde op de galerij en belde 112. ,,Ik heb uiteindelijk beneden gewacht op de hulpdiensten.

De ambulance was binnen tien minuten ter plaatse, het personeel daarvan zat toen al in beschermende pakken.’’

De LUCAS
Snel daarop arriveerde ook de brandweer die de man van de galerij takelde waarna een tweede ambulance arriveerde met de zogenaamde LUCAS, een mechanisch hartmassageapparaat, dat werd aangebracht op het slachtoffer.

Lees ook  Groene aanslag op je schutting? Met deze huishoudelijke middeltjes verwijder je het zó!

Zowel brandweer- als ambulancepersoneel droegen speciale pakken die hen moet beschermen tegen besmetting met corona. Na de reddingsactie werd alle apparatuur ter plekke ontsmet door de brandweer.

Veel bekijks
De Visserstraat werd tijdens de actie volledig afgesloten in verband met de inzet van de hulpdiensten.

De actie trok veel bekijks van omwonenden. De meesten stonden voor hun raam te kijken, een aantal was naar buiten gegaan, maar hield daarbij wel anderhalve meter afstand van elkaar.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat er geen medische informatie kan worden verstrekt.

Vader Sigrid heeft corona: ’Hij zal alleen sterven’

Onderzoek wijst uit: Samen scheten laten is super goed voor je relatie!