in

Buurvrouw snelt slachtoffer ter hulp die neergestoken werd door ex: “Ze was bijna in mijn armen doodgebloed”

“Hier hadden we voor gevreesd. Het was niet de eerste keer dat Lydia in paniek bij ons kwam.” Dat zegt het landbouwerskoppel aan wiens achterdeur Lydia D. (24) maandagavond tien keer werd neergestoken door haar ex Steven C. (30). De vrouw had onlangs de relatie beëindigd en C. kon dat niet verwerken. Hij zit ondertussen in de cel.

De feiten gebeurden maandagavond op het erf van een landbouwer in de Walstraat in Staden. Steven C., technicus bij de Roularta Media Group, en zijn ondertussen ex-vriendin Lydia wonen tegenover het landbouwbedrijf. In hun huurwoning kwam het rond 21 uur voor de zoveelste keer tot een zware ruzie. C. greep een mes en wilde zijn ex te lijf gaan. De jonge vrouw vluchtte naar de overburen, maar werd achterna gezeten door haar ex.

Hevig bloedend
Verder dan de achterdeur van de overburen raakte Lydia D. niet. Daar kreeg Steven C. haar te pakken. “Ik was er niet en mijn vrouw was bezig in de buurt”, zegt de landbouwer, die de woning verhuurde aan Steven en Lydia. “Onze twee dochters waren wel thuis. De oudste belde plots dat we snel naar huis moesten komen omdat er weer ‘boel’ was.”

Lees ook  leeuwen grijpen opnieuw reiger in artis

De echtgenote van de landbouwer was eerst thuis. “Lydia lag aan onze achterdeur, hevig bloedend”, vertelt de vrouw. “Naast haar lag een groot mes. Ze was meer dan tien keer gestoken, onder andere in haar armen en benen, maar ook de luchtpijp was geraakt. Mijn opleiding als verpleegster is me goed van pas gekomen.”

Bij bewustzijn gebleven
Lydia D. was zo zwaargewond dat ze het bewustzijn dreigde te verliezen. “Om dat te vermijden, ben ik op haar beginnen inpraten”, zegt de buurvrouw. “Ondertussen probeerde ik haar verwondingen zo goed mogelijk te stelpen. Eenvoudig was dat niet, ik wist niet waar eerst beginnen. Lydia zei herhaaldelijk dat ze veel pijn had. Ik probeerde haar te motiveren om vol te houden. Gelukkig is me dat gelukt, anders was Lydia misschien in mijn armen gestorven. Toen de hulpdiensten aankwamen, heb ik ook met hen nog meegeholpen. Ondertussen waren ook mijn man en de vader van Lydia gearriveerd. Nadat ze door Steven was aangevallen, had ze hem nog kunnen verwittigen.”

Lydia lag aan onze achterdeur, hevig bloedend. Naast haar lag een groot mes. Ze was meer dan tien keer gestoken. Ik probeerde haar verwondingen zo goed mogelijk te stelpen

Lees ook  Kinderen denken dat dit een lief harig beestje is. Maar ren weg als je er 1 ziet. Dit is waarom…

Dader verontschuldigt zich
De landbouwersvrouw bekommerde zich om Lydia, maar realiseerde zich niet dat de dader mogelijk nog in de buurt was. “Hij bleek gevlucht in onze loods”, weet haar man. “De politie kon hem zonder problemen oppakken. Hij stak zijn handen omhoog en verontschuldigde zich.”

Volgens het echtpaar was er wel vaker ruzie tussen Steven en Lydia. “De politie is al verschillende keren langs geweest. Vorige week werden we ’s nachts door Lydia uit ons bed gebeld. Steven was ook toen gewelddadig. We hebben hen gesmeekt om op te houden met dat geruzie omdat we vreesden dat het op iets ergs zou uitdraaien. Helaas hebben we gelijk gekregen.”

Poging tot doodslag
Lydia D. verkeerde in levensgevaar toen ze naar het AZ Delta in Roeselare werd overgebracht, maar ondertussen is haar toestand stabiel. De vrouw, die voor Buurtslagers werkt en inspringt waar ze nodig is, kon zelfs al kort een eerste keer ondervraagd worden. Steven C. werd ondertussen door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Ieper.

Belgische ouders vergeten dochter (9) in Duits tankstation

De moeder van de 22-jarige Jonathan wordt altijd aangezien voor zijn vriendin