in

Celstraf en behandeling voor verzamelen omvangrijke collectie kinderp*rno

Een man uit Vlierden is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor het bezit van een grote hoeveelheid kinderp*rno.

Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.

De verdachte verzamelde tussen december 2014 en mei 2018 een omvangrijke digitale collectie met onder andere zeer grof kinderp*rnografisch materiaal.

Op zijn laptops, externe harde schijven en een geheugenkaart trof de politie ruim 1,5 miljoen afbeeldingen en ruim 25.000 video’s aan, waarvan een groot deel als kinderp*rnografisch is beoordeeld.

Tekenend voor de mate waarin de verdachte actief aan het zoeken was, is dat uit onderzoek blijkt dat hij in februari en maart 2015 gedurende een periode van twee weken gemiddeld ruim 10 uur per dag online was op een forum met kinderp*rnografisch materiaal.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het om een ernstig situatie gaat.

Lees ook  Man dwingt vrouwen op knieën en steekt hen neer

De kinderen op de afbeeldingen en in de video’s lopen grote geestelijke en lichamelijke schade op die hun verdere ontwikkeling ernstig kan schaden.

Daarnaast kunnen zij nog geruime tijd worden geconfronteerd met de gevolgen van de productie; eenmaal op internet is het vrijwel onmogelijk om een afbeelding of video volledig te verwijderen.

Het baart de rechtbank bovendien zorgen dat de verdachte veel moeite heeft aan te geven en te vertellen wanneer en waarom hij de kinderp*rno is gaan bekijken en verzamelen.

Hij blijft daarbij verzanden in algemeenheden zonder concreet te worden. Hoewel de verdachte met klem ontkent dat hij zich s*ksueel aangetrokken voelt tot kinderen, kan de rechtbank – gelet op de lange verzamelperiode en de grote hoeveelheden materiaal – niet anders concluderen dan dat de verdachte zich grotendeels liet leiden door zijn eigen behoeftebevrediging.

Lees ook  85-jarige oma leefde tientallen jaren pijnlijk gebogen. Maar op een dag VERANDERT ALLES!

Verder weegt de rechtbank mee dat de verdachte snapt dat hij dit niet mocht doen en sinds zijn aanhouding ruim 2 jaar geleden geen nieuwe misstap heeft gemaakt.

Volgens de reclassering is er bij de verdachte sprake van autisme en heeft hij last van paniek- en depressieklachten.

Het zou kunnen dat die problematiek aanleiding was voor het verzamelen en bekijken van kinderp*rno; daarom acht de rechtbank het van belang dat de verdachte hulp krijgt.

De rechtbank legt een groot deel van de celstraf voorwaardelijk op en koppelt daaraan een aantal bijzondere voorwaarden en een proeftijd van 3 jaar.

Zo krijgt de verdachte een meldplicht bij de reclassering en moet hij meewerken aan een ambulante behandeling.

Tot nu toe zijn er 4 mensen gestorven aan het drinken van handdesinfectiemiddel

Mayson (2) heeft nog maar een paar jaar te leven: ‘Hij gaat al snel achteruit’