in

Chantal Bles over ernstige ziekte van dochter: ‘Ze heeft geen kik gegeven’

Moeder Chantal vindt dat er iets moet veranderen
Fashionstylist Chantal Bles heeft een heftige periode achter de rug. Bij haar dochter Jada werd op twee-jarige leeftijd een tumor in haar buikje ontdekt. Na vele doktersbezoeken – waar Chantal en haar man continu naar huis werden gestuurd – bleek het toch goed mis te zijn. In de talkshow Beau vertelt Chantal over deze heftige periode, aangezien er volgens de fashionstylist meer aandacht moet komen voor dit soort heftige gebeurtenissen.

De ouders van dochtertje Jada werden meerdere keren met een ‘paracetamolletje’ naar huis gestuurd.

Gevoel
In de talkshow vertelt Chantal aan Beau van Erven Dorens hoe deze hele gebeurtenis verliep. Dochtertje Jada voelde zich al een lange tijd niet goed, aangezien ze continu overvallen werd door flinke koorts. “Ik merkte dat er iets niet goed was met Jada, maar werd in het ziekenhuis van het kastje naar de muur gestuurd”, geeft Chantal aan. “Neem een paracetamolletje, kijk het even aan, was iedere keer het verhaal”, vertelt de fashionstylist.

Lees ook  Hij vraagt zijn dochter om in de micro te zingen. Haar lied gaat de hele wereld rond!

Tumor
Moeder Chantal en haar man Robert Doornbos hadden het echter niet bij het verkeerde eind. Het kleine meisje bleek een flinke tumor in haar buik te hebben en onderging meerdere chemokuren. “Ik was zwanger en mocht haar niet met mijn blote handen verschonen, omdat het zó heftig spul is. Ze plaste dat oranje uit.” Toch hield het kleine meisje vol. Chantal vertelt: “Ze heeft geen kik gegeven. Ze was zó sterk.”

Lees ook  Dit lijkt misschien op een man die de hond uitlaat, maar kijk eens goed…

Een stem
Inmiddels maakt de kleine Jada het enorm goed en is ze genezen van de heftige ziekte. Moeder Chantal beseft echter dat deze periode anders had kunnen verlopen. “Ik wil hier ruchtbaarheid aan geven”, vertelt de moeder. “Er moet veel meer geluisterd worden, ook naar een ouder. We zijn geen arts, maar hebben wel een gevoel bij ons kind dat er iets niet goed is.” Chantal zet zich inmiddels in als ambassadeur voor het Prinses Máxima Centrum. Met Jada gaat het goed, maar de missie van Chantal is nog niet volbracht.

Bas (17) belandde in het ziekenhuis door alcohol: ‘Ik was bijna dood’

VIDEO: 65-jarige scooterrijder in elkaar geslagen door fietser in Zwolle