in

Eerste coronadode in Nederland, man (86) uit Rotterdam

De wereld is in de greep van het coronavirus. In Nederland is de eerste dode gevallen als gevolg van het virus.

Een 86-jarige man die opgenomen was in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam is vrijdag gestorven, meldt het RIVM.De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend.

Volgens het RIVM is de man in het Ikazia Ziekenhuis in isolatie verzorgd. Er is al gekeken naar de contacten (bezoekers en verzorgers) die de man heeft gehad. “Alle contacten van de patiënten die verkoudheidsklachten of koorts hebben, is gevraagd om thuis te blijven”, meldt het RIVM. “Zo nodig worden zij getest.”

LEES OOK!
Mannen laten zich meeslepen door zieke fantasieën en dwingen klein meisje tot s*ks

Er zijn nog 81 patiënten in Nederland van wie bevestigd is dat zij besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Mondiaal zijn meer dan 98.000 mensen besmet en zijn er bijna 3400 doden gevallen.

Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is met 134 nieuwe gevallen toegenomen. Er zijn nu 534 mensen besmet. Gisteren waren dat er nog 400.

LEES OOK!
Baby met coronabesmetting overleden

Meer dan de helft (281) van het aantal besmettingsgevallen in Duitsland bevindt zich in Noordrijn-Westfalen, dat grenst aan Nederland. In bijna iedere deelstaat is het virus wel al vastgesteld.

22-jarige gediagnosticeerd met borstkanker nadat huisarts zei dat ze ‘ te jong was’ om die te hebben

Amber (18) van fiets gemaaid en voor dood achtergelaten: “Hij reed zonder vertragen gewoon verder”