in

Coronapatiënte Vivian (39): De hoofdpijn is niet normaal

Vivian Blinksma (39) is pas vier maanden samen met haar vriend Edwin Klaassen (46) en zit nu door de coronabesmetting met hem en zijn kinderen (14 en 17) in quarantaine. Zij vertelt hoe zij de quarantaine – bij hem thuis – ervaart.

„Ondanks dat we nog niet zo lang bij elkaar zijn, hebben we er al wel een vakantie naar Berlijn met de kinderen, en nu een skivakantie, samen op zitten. Hierdoor wisten we al hoe het is om lang achter elkaar samen te zijn.

Toch is het even wennen. De eerste week waren we sowieso te beroerd om meer te doen dan slapen en uitrusten. De hoofdpijn die dit virus veroorzaakt, is niet normaal.

De druk in mijn hoofd liep door tot aan mijn oogkassen, waardoor licht slecht te verdragen was. Nu we ons wat beter voelen, vermaken we ons met puzzelen, series kijken en lezen.

Rare sfeer
We waren zó ziek, dat er de eerste week een heel andere sfeer in huis hing. Logisch, want alles wat we konden doen was slapen en ontzettend veel hoesten. De druk op de borst en ademhalingsproblemen hielpen ook niet.

Desondanks proberen we zo goed mogelijk voor elkaar te zorgen. De kinderen moeten ook thuis blijven, waardoor het lekker vol is in huis. Elke dag stuurt de school hen huiswerk toe en verder vermaken zij zich met gamen.

Lees ook  Meisje (7) overlijdt tijdens operatie aan keelamandelen

Ik denk dat zij het meeste last hebben van binnen zitten. Ze voelen zich niet ziek, dus ze willen gewoon met vrienden leuke dingen doen. Maar ondanks alles gaan de dagen sneller voorbij dan verwacht.

Ik zit in quarantaine in Edwins huis, zelf woon ik in Rotterdam. Ik moet zeggen dat ik mijn eigen spullen wel begin te missen.

Ik leef uit mijn koffer en heb hier wat dingen liggen, maar ik mis bijvoorbeeld m’n cosmeticaproducten en extra kleding.

Eten toegestuurd
Een vriendin van Edwin is zo lief om voor ons boodschappen te doen. Ze zet de spullen voor de deur en belt aan; vervolgens gaat ze op minstens twee meter afstand staan voordat wij de deur openen.

Zo doen we het ook met pakketjes. We krijgen van vrienden en familie heel veel pakjes en eten toegestuurd.

De keer dat er een mooie bos bloemen werd gestuurd, wilde de bezorger een handtekening, maar die kon ik natuurlijk niet geven.

Als ik het apparaat aanraak waarop ik een handtekening moet zetten, en hij ’m daarna weer gebruikt, kan ik hem besmetten.

Lees ook  Moeder vervolgd omdat zij kleuterjuf ten onrechte beschuldigt van ‘foltering’

Ik stond door de deur heen met hem te communiceren. Zodra hij hoorde dat ik corona had, zag ik hem eventjes schrikken.

Vader
Het laatste wat ik wil is iemand anders aansteken. Toen ik hoorde dat het virus fataal kon zijn voor mensen in risicogroepen, wist ik meteen dat ik binnen moest blijven.

Mijn vader is 79, ik wil hem écht niet aansteken. Mijn moeder is overleden, dus ik houd hem vaak gezelschap, maar dat heb ik inmiddels al drie weken niet kunnen doen. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij niet te eenzaam is.”

Terug de buitenwereld in
Na dagenlang constant bij elkaar te zijn geweest, mag Edwin weer terug naar kantoor. Hij is minstens 24 uur symptoomvrij geweest en heeft toestemming van de GGD om weer naar buiten te gaan.

Vivian: „Edwin mag weer naar het werk, dus ik heb nu wat rustige uren overdag. Dat is wel prettig, want hij wordt helemaal gek van mijn gehoest. Hopelijk ben ik snel van het virus af, dan kunnen de kinderen en ik weer terug de buitenwereld in.”

Hoe lang kan deze coronapandemie duren?

Ali B zwaar getroffen door corona virus