in

Coronavirus in verpleeghuis van Ruttes moeder

Voor Mark Rutte komt het gevreesde virus ook dichtbij, nu corona is vastgesteld in het Haagse verpleeghuis waar de moeder van de premier woont.

Drie van de tientallen bewoners zijn besmet, de moeder van Rutte zou niet een van hen zijn.

De premier zelf wil niet ingaan op vragen hierover, het verpleeghuis in het rustige Benoordenhout bevestigt slechts dat er gistermiddag drie besmettingen zijn vastgesteld. Over de medische toestand van de bewoners wordt niets medegedeeld.

De zieke bewoners zijn overgeplaatst naar een andere locatie, waar ze verzorgd en verpleegd worden op een gesloten afdeling.

Lees ook  Meloenen van vrouw ontploffen tijdens zetten tattoo! (video)

,,Die is inmiddels compleet ingericht als cohortafdeling voor bewoners die besmet zijn geraakt. Hier ontvangen zij liefdevolle, vakkundige zorg en medische ondersteuning. Daarnaast hebben de bewoners meer leefruimte dan wanneer zij in isolatie verpleegd en verzorgd worden.”

De afdeling is ‘hermetisch afgesloten’ van de rest van het huis en er zijn genoeg beschermingsmiddelen voor medewerkers.

,,Door de coronapatiënten in cohort te verplegen en te verzorgen ontstaat de minste kans op nieuwe besmettingen in de huizen. Op deze manier werken we zo veilig mogelijk”, meldt de zorgorganisatie.

Lees ook  Last van tranende ogen? Vijf tips om er iets tegen te doen

De situatie in Nederlandse verpleeghuizen is al weken alarmerend, zien betrokkenen. De afgelopen week stierven er in verpleeg- en verzorgingshuizen dubbel zoveel mensen als gemiddeld, waarschijnlijk het gevolg van het coronavirus.

Sinds 20 maart is het verboden om nog ouderen in zorg- en verpleeghuizen te bezoeken, om het risico op besmetting van de kwetsbare groep te verminderen.

Rutte wilde vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie niet zeggen of bezoek binnenkort wel weer mogelijk is.

Bij deze vrouw komt al jaren geen spinnen thuis door dit trucje die niemand kent

Oud-bestuurslid Martijn zat op kinderp*rnowebsite toen politie binnenviel