in

Dalmatiër gered wiens benen in een Chinees slachthuis werden afgesneden

Emma Roo heeft geen makkelijk begin van het leven gekend. Bij haar geboorte had ze een kleine teenafwijking. Om die reden werd ze door fokkers in de steek gelaten en belandde ze in een Chinees slachthuis.

Gelukkig werd Emma in 2017 gered. Maar tegen die tijd waren haar voorpoten verwijderd, de puntjes van haar oren waren afgeschoren en een deel van haar staart ontbrak. Ze was pas 8 weken oud …

Haar redders zochten de hulp van Dalmatian Rescue of South Florida. Ze wisten dat de viervoeter een veel betere kans had om in het buitenland geadopteerd te worden. In januari 2020 kwam Emma eindelijk in de VS aan, net voordat het transport van dieren werd stopgezet vanwege het coronavirus.

Misha Rackcliff Hunt zag een foto van de adopteerbare pup online en wist dat ze haar moest ontmoeten. Ze reed vijf uur om Emma op te halen.

Lees ook  In coronatijd gekochte knaagdieren massaal gedumpt bij opvang - Veel dieren ernstig verwaarloosd

“Toen ik haar ontmoette, dacht ik dat ze misschien afstandelijk was of niet geïnteresseerd was in mensen vanwege haar trauma, maar ze kwam meteen in mijn armen,” herinnerde Misha zich.

Omdat Emma Roo zo’n vreselijke start met mensen had, moest ze leren dat sommigen vriendelijk zijn. Gezien haar verleden was het niet verwonderlijk dat Emma Roo een inherente angst voor mannen had. Een mannelijke massagetherapeut hielp haar die angst te overwinnen.

Ze moest ook wennen aan bepaalde angstaanjagende geluiden, zoals grasmaaiers en stofzuigers.

“Toen ik haar voor het eerst naar huis bracht, schreeuwde ze het uit als ik de kamer verliet. Ze was altijd beschermend over haar eten en speelgoed. Op een gegeven moment bewaakte ze zelfs willekeurige stukken van mijn kleding omdat ze bang was dat het zou worden meegenomen.”

Lees ook  Vissers zien berenjong aan boot hangen – dan zien ze dat ze niet alleen zijn

Gelukkig heeft Emma de meest geduldige, liefdevolle moeder ooit! Met de hulp van Mischa is ze helemaal opgebloeid en heeft ze het geweldig naar haar zin!

Misha heeft geen enkele spijt van het adopteren en rehabiliteren van Emma. Het teefje is geen last, ze is een zegen.

“Ik heb zoveel mensen horen zeggen dat ze vanwege haar lijden had moeten worden ingeslapen, maar als ik naar deze gelukkige en glimlachende hond kijk, kan ik me niet voorstellen dat ik haar leven zou willen beëindigen.”

Patrick (31) laat het leven bij ongeval met vluchtmisdrijf: “Waarom moest dit bij jou gebeuren? Je was een vriend voor het leven”

Famke Louise plaatst kiekje met nieuwe vlam maar fans zijn afgeleid!