in

Damcoach verdacht van filmen jonge dammers onder douche

De politie verdenkt een bekende damcoach en -toernooiorganisator van het heimelijk filmen van anderen in zijn huis. Volgens dagblad De Telegraaf zou hij geregeld jonge dammers in zijn huis laten logeren en hen stiekem filmen onder de douche.

De politie wil daar niet op ingaan, maar bevestigt alleen dat er onderzoek wordt gedaan naar de man en dat er gegevensdragers in zijn huis in beslag zijn genomen. Eén mogelijk slachtoffer vanuit de damvereniging heeft zich bij de politie gemeld. Het onderzoek startte eind november. De verdachte zit niet vast.

Lees ook  Vader uit Harderwijk voelt zich machteloos en dreigt moeder van zijn kind ‘keel door te snijden’

Voorlopig geschorst
Voorzitter Ebbo de Jong van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) bevestigt dat de man wordt verdacht van het filmen van jonge dammers. Hij is geschorst ‘in afwachting van de uitslag van een lopend strafrechtelijk onderzoek.’

Volgens De Telegraaf gaat het om een 63-jarige man, die een bekend gezicht is de Nederlandse damwereld. Hij zou internationale toernooien organiseren en dan jonge deelnemers ook een slaapplek aanbieden zijn zijn eigen huis. Laatst zou hij zelfs een toernooi in zijn eigen huis hebben gehouden.

Lees ook  Hij trouwt met een nieuwe vrouw, maar 27 dagen later overlijdt ze. Je zult het verhaal van deze man niet geloven!

De man ontkent de beschuldigingen. Volgens hem berust het op een groot misverstand en is hij helemaal niet geschorst. Hij zegt een camera bij de douche te hebben geïnstalleerd om zichzelf te filmen. “Ik heb een zware jichtaanval gehad en wilde weten hoe dat eruit zag”, zegt hij tegen de krant.

‘Nederlandse plofkraker die in Duitsland 790.000 euro roofde opgepakt in Málaga’

Opmerkelijke hype: kaas in het gezicht van je kind gooien