in

Daniël van Love Island heeft een ongeneeslijke ziekte

Daniël van Love Island: “De meeste mensen met deze ziekte worden maximaal 40 jaar oud.”

Hoewel het in de Love Island-villa over het algemeen vooral heel erg gezellig is, was dat in de aflevering van gisteren even niet het geval. Daniël van Love Island deelde namelijk heel verdrietig nieuws. Hij is ongeneeslijk ziek en zal hoogstwaarschijnlijk niet oud worden.

Daniël van Love Island is ongeneeslijk ziek
In aflevering 8, die vanaf gisteravond te zien is op Videoland, vertelt Daniël over zijn ziekte. Hij zit met Luca en Victoria aan tafel en vertelt openhartig over de heftige ziekte die hij heeft: taaislijmziekte (CF). “Als je mij ziet, denk je dat het vast niet veel zal voorstellen, maar zet een ander naast me die dezelfde ziekte heeft, dan denk je: ‘Wat is dit erg.’ Sommige mensen met deze ziekte lopen met buisjes in hun neus om te kunnen eten en adem te halen. Ik ben wel één van de betere patiënten.” Daniël zegt dat veel mensen met de ziekte zijn leeftijd niet eens halen en dat hij blij is dat hij er nog is.

Lees ook  Bejaarde man komt met rolstoel klem te zitten op spoorweg en wordt gegrepen door trein: slachtoffer overleden

Later legt Daniël aan Lisa en Thijs uit wat er precies met zijn lichaam gebeurt door de ziekte. “Het houdt in dat je longen steeds slechter gaan werken. De meeste mensen met CF hebben op hun 25ste al een longtransplantatie gehad. Maar omdat het met mij zo goed gaat, zie ik dat in de aankomende jaren nog niet gebeuren.”

Onvruchtbaar
Daniël houdt ook in de liefde rekening met zijn ziekte. “Het is wel iets dat meiden van tevoren moeten weten. Ik zeg altijd wel: ‘Ik word net zo oud als iedereen.’ Maar ik moet wel realistisch blijven, want de meesten worden maar veertig jaar oud, maximaal. Ook zegt hij dat hij geen kinderen kan krijgen, omdat hij onvruchtbaar is. “Ik zou heel graag trotse papa willen zijn, gelukkig zijn er wel manieren voor.”

Lees ook  Mama laat 18 maanden oud zoontje voor appartement zitten om 800 km verder een vriendin te bezoeken.

Extra genieten
Door zijn ziekte wil Daniël extra genieten van elke dag. “Lekker gek doen, gewoon genieten.” Vroeger was ik het tegenovergestelde, toen werd ik heel erg gepest vanwege mijn ziekte. Maar dat heeft me wel gemaakt hoe ik nu ben.”

Zo’n 1500 Nederlanders hebben net als Daniël van Love Island taaislijmziekte.

Wat? Met zoveel vrouwen heeft Jeroen Pauw dus het bed gedeeld:

Geloof het of niet, maar Udo de Beatboxer heeft een spetter van een vriendin gescoord: