in

Mannen opgelet! Niet schrikken, maar zo behaard kan een vrouw zijn – foto’s

Een 19-jarige danseres laat haar haar al enkele jaren overal groeien zoals de natuur het wil. Daardoor voelt ze zich bevrijd, ook al krijgt ze heel wat afkeurende opmerkingen over zich heen.

Macey Duff begon haar lichaamshaar af te scheren toen ze tien jaar was. Hoewel ze het liever liet staan, schaamde de Amerikaanse danseres en hoelahoep-coach zich voor haar lichaamsbeharing.

Geïnspireerd door vrouw op strand
Toen haar gezin in 2016 naar Hawaï verhuisde, zag haar zus Ally op het strand een vrouw in badpak met haar over haar hele lichaam.

Ally vertelde erover tegen Macey, die meteen geïnspireerd werd door het idee. Toen ze nadien op Instagram een vrouw tegenkwam met donker beenhaar, stond haar besluit vast. Macey stopte met scheren en heeft sindsdien nooit meer een scheermes gebruikt.

Eigenliefde
Daar heeft ze absoluut geen spijt van. Integendeel, daardoor heeft ze zichzelf weten te accepteren zoals ze is. “Ik begreep niet waarom ik me moest scheren op mijn tiende.

Lees ook  Michelle (28) is dus zwanger van haar getrouwde, 60-jarige leidinggevende:

Ik deed het omdat alle vrouwen rondom mij het deden en mij werd ingepraat dat vrouwen zich horen te scheren. Toen ik zestien was, stopte ik ermee.

Het duurde ongeveer een maand voordat al mijn lichaamsbeharing echt zichtbaar werd. Ik ben er gelukkiger en minder gestresseerd door.

Voordien wist ik niet echt wie ik was, tot ik ophield met scheren. Het is een reis naar diepe eigenliefde”, vertelde ze aan Daily Mail.

Bevrijd
Toch krijgt ze door haar keuze heel wat bagger over zich heen van voorbijgangers. “Soms wijzen mensen naar mij en fluisteren ze iets naar de mensen bij hen terwijl ze me uitlachen.

Sommigen zeggen me recht in mijn gezicht dat ik te lelijk ben om een vriend te hebben. Iemand wandelde naar me toe en zei: ‘bah, beenhaar’.

Lees ook  Als ik daaraan denk, raak ik verlamd van angst. Precies wat hij wil.’

Ik laat het niet aan mijn hart komen. Integendeel, ik voel me nog meer bevrijd door het feit dat mijn keuze zo’n impact heeft. Ik kan dit alleen maar aanraden aan elke vrouw”, besluit ze.

Brutale houtkap eist leven van dozijnen koala’s.

Getest: Touwtjespringen met een sport-bh en een normale