in

David, 53, is verslaafd aan worstjes – en niets weerhoud hem om ze te eten: “Het is mijn drug”

Het hebben van een guilty pleasure is een van de dingen die ons mens maakt. Voor de meesten van ons helpt die fantastische traktatie die we onszelf geven ons om onze verantwoordelijkheden aan te pakken, of laat het onze geest ontspannen aan het eind van een lange dag.

Voor sommigen is het die eerste kopje koffie, voor anderen is het hun favoriete chocoladesnack. We hebben allemaal minstens één ding, en het is oké, zolang je het maar aankan en het in je voordeel kunt gebruiken.

Natuurlijk zijn er genoeg gevaarlijke verslavingen, en ze werken op dezelfde manier als onze kleine “motivators”, maar dan op een veel grotere schaal.

Mensen raken verslaafd aan verschillende dingen, maar heb je ooit iemand ontmoet die verslaafd is aan worsten?

Dat is het geval voor de Engelsman David Harding.

Ik ben altijd een beetje verdwaald in de ochtend. Ik doe er even over om te beginnen, maar als het eerste kopje koffie in mijn systeem kan ik bijna voelen dat mijn motor start. Tuurlijk, het is een vorm van verslaving, maar ik denk dat ik het onder controle heb. Koffie is heerlijk – en ik drink het zelfs als het decafé is.

Natuurlijk zijn er veel ergere dingen: gokken, roken, drugs, enz. Een verslaving is een verslaving, zelfs als je het onder controle hebt moet je uitkijken zodat het niet verandert in iets zwaars.

Lees ook  Meisje zet vreemdgaand vriendje keihard voor schut in bijzijn van al haar vrienden

Iemand wiens “onschuldige” verslaving fout is gegaan is die David Harding. Het is echter niet een van de gebruikelijke verslavingen – maar iets wat ik nog nooit heb gehoord of gezien.

Deze 53-jarige man uit Engeland moest in 2011 hulp zoeken vanwege zijn verlammende verslaving… aan worstjes. Hij kon zijn handen niet weghouden. Ondanks dat hij probeerde hulp te krijgen van psychologen, therapeuten en zelfs hypnotiseurs kon David niet stoppen.

Op een gewone dag kon hij zonder problemen 13 worsten met brood, aardappelpuree of roerei naar binnen werken. Hoe hij het vandaag de dag, zeven jaar later, doet, is onduidelijk.

“Mijn medicijn is een worst”

Sinds hij 5 jaar oud is heeft deze Londenaar geen enkele dag meer geleefd zonder minstens één worst te eten. Maar hij merkte zijn verslaving pas in 2010 op, toen zijn vrouw, Susan, iets anders maakte voor het avondeten.

“Ik kan oprecht de gedachte niet verdragen om zonder worst te leven,” vertelde hij de Daily Mail in 2011. “Drugsverslaafden hunkeren naar hun favoriete medicijn, en het is hetzelfde voor mij – behalve dat mijn medicijn een worst is.”

Lees ook  De 27-jarige legt haar dode baby elke dag in het 8 graden koude bedje. Nu wil ze dit ook voor andere ouders mogelijk maken.

David, een boekhouder, sprak over hoe het idee van leven zonder zijn favoriete eten hem gek maakt.

“Ik werd boos bij de gedachte eraan. Het gooide me helemaal uit mijn plaat. Het was toen dat ik me realiseerde dat er iets niet helemaal goed was en dat ik professionele hulp zocht,” zei David.

Nadat hij meer dan 2.000 Britse Ponden (ruwweg 2300 euro) aan allerlei behandelingen had besteed, werkte niets meer.

Het verhaal van de snackverslaving

Deskundigen hebben hem echter verteld dat de verslaving niet lichamelijk is.

“Blijkbaar hou ik gewoon van worstjes – gewoon normale worstjes. Ik zie niet in dat daar iets mis mee is maar ik denk wel dat ik moet kijken naar manieren om mijn drang te beheersen.” zei David Harding.

Zijn verhaal kreeg massale aandacht in 2011 – en de vreemde verslaving werd beroemd over de hele wereld. We kunnen alleen maar hopen dat David deze hindernis daarna overwonnen heeft – en dat hij een gezonder en gelukkiger leven leidt!

Natuurlijk is het goed om af en toe een of twee worstjes te eten!

Druk op de DEEL-knop hieronder zodat je vrienden zich kunnen laten inspireren door het verhaal van David.

Meisje (15) ver kracht in park door man die vroeg of hij haar telefoon mocht gebruiken

Niemand kan dit raadsel in één keer oplossen – Lukt het jou wel?